Roșu, albastru și 7 metri, dar arbitrii Eremia/Drăgănescu s-au făcut că plouă!

Dum, 16 decembrie 2018

Da, acestea ar fi trebuit să fie sancțiunile, în ordine cronologică (confirmate de mai mulți oameni din handbal, unii chiar cu funcții prin Federația de specialitate), pe care cuplul de arbitri Eremia/Drăgănescu, din Tg. Jiu, ar fi trebuit să le aplice jucătorului timișorean Pribanic. Handbalistul a oprit intenționat mingea cu mâna, la un atac al Minaurului, în momentul când mai erau 4 secunde de joc, iar poarta bănățenilor era goală. Vorbim despre meciul din Cupa României, dintre Minaur Baia Mare și Poli Timișoara.

Că nu s-au luat aceste decizii, probabil că cei doi fluierași, de altfel cu state vechi în arbitrajul românesc, și-au asumat răspunderea – unii spun că nu au cunoscut regulamentul, alții au declarat că repriza a doua i-au cam tocat pe băimăreni, cu decizii controversate – având, probabil, ca temă să ajute gruparea timișoreană să câștige, spun aceiași zvoniști. Sigur, sunt simple speculații, dar niciodată nu iese fum fără foc! În plus, am aflat că directorul sportiv al Minaurului, Ionuț Marta, a atins și el culmea enervării, aruncând cu o geacă după omologul său de la Timișoara, Dan Dumitru. Primul era în tribune, iar cel de-al doilea pe banca tehnică a timișorenilor și tot comenta arbitrajul, semn că ambele tabere au fost nemulțumite de prestația fluierașilor.

Urmează, probabil judecata la Comisia de Disciplină – sperăm, una bine documentată și fermă, pentru ca membrii ei să nu mai fie acuzați de decizii ridicole și lipsite de profesionalism. Aici poate veni în sprijin și observatorul meciului, Ioan Șerbu, care ar fi trebuit să-și exprime un punct de vedere. O fi făcut-o, oare?

P.S. Nu, de la Comisia Centrală de Arbitri nu așteptăm obiectivitate, n-a dovedit că are așa ceva, niciodată! În plus, această comisie este opacă, introvertită, nu vorbește și nu scrie, iar membrii ei arată, la figurat, firește, ca niște roboți, care doar execută…

Ionel Pană

Comments are closed.