România organizează, în premieră, Campionatul European de curling!

joi, 21 martie 2019

Pare incredibil, dar este foarte adevărat – începând cu 2011, odată cu înfii nțarea Federației de specialitate, în România se practică și curling, un sport olimpic, dar destul de costisitor, pentru posibilitățile noastre. Ca dovadă, stadiul incipient la care a rămas curlingul românesc, în ciuda eforturilor Federației, care a decis să înceapă să caute viitorii campioni de la vârste cât mai fragede. S-a inițiat chiar un program, ”Căutăm un campion”, care a urmărit alcătuirea loturilor de junior.

Federația Mondială de Curling a fost plăcut impresionată de eforturile pe care românii le fac, în sensul cunoașterii și dezvoltării curlingului pe teritoriul țării, și a decis ca ediția din acest an a Campionatului European, Divizia C, să se desfășoare în România, mai precis la Brașov, pe Patinoarul Olimpic. Este prima competiție de o asemenea anvergură, programată în Europa de Est, fapt care nu poate decât să ne bucure.

Meetingul pe gheață a fost programată în perioada 12 – 17 aprilie și va reuni la start 8 echipe feminine și 10 masculine, din următoarele țări: Austria, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croația, Franța, Grecia, Irlanda, Liechtenstein, Luxemburg, Slovenia și Slovacia. Primele două clasate la acest European, fete și băieți, vor promova în Grupa a 2-a valorică, ce urmează să participle la un nou Campionat European, în noiembrie, la Helsinborg, Suedia. Vom reveni cu amănunte!

Ionel Pană

Comments are closed.