Robert Licu:”Sunt optimist, chiar dacă nu am pe ce mă baza”!

lun, 16 noiembrie 2020

Ele este antrenorul secund al naționalei de handbal senioare, echipă ce urmează să participe la Campionatul European din Danemarca și Norvegia. Știm că este puternic și încrezător în forțele proprii, dar și realist…

”Da, cred în șansa noastră, pentru că așa trebuie… Dar n-am prea multe elemente care să-mi vină în ajutor. Nici măcar nu știm unde vom juca runda inaugurală – după incidentul petrecut la fotbal, în care norvegienii n-au permis echipei lor naționale să vină în România și să joace un meci important, așa se poate întâmpla și la handbal, să nu ne permită nici nouă și nici celorlalte echipe să desfășoare partidele Grupelor C și D, ce urmează să fie cantonate la Trondheim. Apoi este acest virus care a infectat unele handbaliste, după care le-a ținut și în carantină, ne-a dat planurile peste cap. Aveam și noi intenția să mai jucăm câteva meciuri de pregătire, însă nu se mai poate. Campionatul s-a întrerupt, dar mai sunt câteva fete ce joacă în cupele europene, este un avantaj. Pe 22 noiembrie avem reunirea lotului de 21 de handbaliste, dar spun că tot lotul lărgit trebuie să se aștepte la convocări. Nu știm ce ni se va întâmpla în perioada asta de pregătiri, nu știm cum vom ajunge în Norvegia, dacă ne vor lăsa autoritățile. În plus, Federația Europeană ne obligă să ne testăm din 3 în 3 zile, vom intra într-o bulă proprie, nu vom avea voie să socializăm cu nimeni. Aceasta este conjunctura, una deloc favorabilă pentru antrenorii care nu au la dispoziție nicio bază mare de selecție. Am observat și noi fetele cât am putut, ne-am făcut un plan, dar s-a jucat puțin și în condiții de teamă, față de virus”, ne spunea antrenorul Robert Licu.

În ceea ce privește selecția, nu este încă definitivată – așa cum a spus și secundul Licu, mai sunt jocuri în cupele europene, iar starea de sănătate este primul criteriu în alegerea tricolorelor. Să spunem că România se află în Grupa D, alături de Norvegia, Germania și Polonia, trei forțe ale handbalului european. Primul meci al tricolorelor este pe 3 decembrie, împotriva Germaniei. După o zi de pauză, adică pe 5 decembrie, fetele antrenate de Bogdan Burcea și Robert Licu vor întâlni Polonia, pentru ca ultima confruntare, cea de pe 7 decembrie, să fie împotriva țării gazdă, Norvegia, dacă vom fi primiți la Trondheim. Iată și celelalte grupe ale Campionatului European:

Grupa A – Herning, Danemarca
Franța, Danemarca, Muntenegru, Slovenia

Grupa B – Herning, Danemarca
Rusia, Suedia, Spania, Cehia

Grupa C – Trondheim, Norvegia
Olanda, Ungaria, Serbia, Croația

Grupa D – Trondheim, Norvegia
România, Norvegia, Germania, Polonia

Comments are closed.