Robert Lewandowski, alesul UEFA, pentru sezonul 2019/2020!

sâm, 03 octombrie 2020

Atacantul echipei germane Bayern Munchen, Robert Lewandowski, a fost desemnat cel mai bun fotbalist al Europei, în sezonul 2019/2020, alegerea fiind făcută de către UEFA. El i-a devansat pe coechipierul său, portarul Manuel Neuer, și pe mijlocașul de la Manchester City, Kevin de Bruyne.

Polonezul a avut un sezon perfect, cu Bayern, înscriind 55 de goluri în 47 de meciuri în care a jucat. Mai mult, a atins la Munchen toate cele trei ținte propuse – Bundesliga, Cupa Germaniei și Liga Campionilor, el fiind golgeter și în campionatul german, cât și în Champions League.

Primindu-și premiul marți la Nyon, Elveția, Lewandowski a vorbit despre cele mai bune momente ale sale, din sezonul precedent. „Este greu de ales, dar finala Ligii Campionilor, jocul împotriva lui Tottenham și patru goluri împotriva Stelei Roșii din Belgrad au fost mari realizări. Visez la câștigarea Ligii Campionilor încă de când eram copil, acum știu acel sentiment. Întreg sezonul a fost uimitor pentru noi”, a adăugat Lewandowski, care a câștigat și premiul pentru cel mai bun atacant al anului.

Lista scurtă pentru acest premiu a fost făcută de un juriu format din cei 80 de antrenori ai echipelor care au participat la etapele grupelor din UEFA Champions League 2019/20 și UEFA Europa League, alături de 55 de jurnaliști selectați de grupul European Sports Media , câte unul din fiecare dintre asociațiile membre ale UEFA. Neuer a devenit portarul anului, colegul său Joshua Kimmich a fost ales cel mai bun fundaș, în timp ce De Bruyne, de la City, a câștigat premiul pentru cel mai bun mijlocaș.

Comments are closed.