Retrospectiva anului 2012 – ianuarie

lun, 31 decembrie 2012

Pe parcursul a 12 episoade, IlfovSport vă va prezenta timp de cinci zile o retrospectivă a celor mai interesante evenimente petrecute în anul 2012 la nivelul sportului ilfovean. Prima parte este dedicată în mod logic, lunii ianuarie a anului care se termină astăzi.

Debutul lui 2012 aducea înainte de toate o adevărată revoluţie la clubul Concordia. Numit ca antrenor principal la gruparea ilfoveană, Reghecampf s-a apucat de o curăţenie generală renunţând la o serie de jucători şi aducând nume noi pe bandă rulantă. Lista plecărilor i-a cuprins pe Galiassi, Vitinha, Mihalcea, Bălţoi, Vali Badea. Pe lângă cei plecaţi, debutul anului a consemnat şi retragerea lui Petre Marin, veteranul de 38 de ani primind un post de conducere la clubul ilfovean.

La capitolul mutări de trupe, echipele ilfovene din Liga a II-a au consemnat aducerea de noi antrenori. Dacă la Baloteşti a venit principal Tudorel Dumitru, în schimb la Buftea a fost numit Emil Ursu, iar Bogdan Andone la Voluntari. Că tot vorbim de Voluntari, fostul tehnician Robert Niţă a intrat în istorie, reunindu-se de unul singur, deoarece nimeni nu l-a anunţat că s-a schimbat data, dar că va fi schimbat şi el 😀

Și că tot vorbim de mutări, luna ianuarie a fost plină de transferuri la Liga a III-a, cele mai răsunătoare fiind achizițiile Ștefăneștiului, care i-a adus pe experimentații Fane Ciobanu și Marian Zeciu.

La veşti proaste, luna ianuarie a adus retragerea oficială a echipei de baschet CS Otopeni, din cauza problemelor financiare, aşa că Ilfovul a rămas fără reprezentantă în primul eşalon la baschet masculin. Totodată, problemele financiare ale echipelor de fotbal ale Snagovului şi Brăneştiului au dus la plecarea unui număr însemnat de jucători de la ambele echipe, prevestind sfârşitul care avea să vină câteva luni mai târziu.

Data de 13 ianuarie aducea şi o premieră marca IlfovSport, regalul fotbalistic de la Corbeanca acolo unde redacţia noastră a organizat cu sprijinul Primăriei Corbeanca un interesant meci demonstrativ cu antrenori şi foşti fotbalişti de calibru din Ilfov, în frunte cu Marian Aliuţă, Robert Niţă, Gică Mihali şi mulţi alţii.

Lupta pentru putere de la AJF Ilfov dintre tabăra Oprea şi tabăra Moise a avut parte de episoade noi în prima lună a anului 2012 cu comunicate care mai de care mai aprinse, cu atenționări la adresa arbitrilor, cărora li s-a pus în vedere să nu se ducă la meciuri fără acordul șefului CJA Ilfov, George Rădulescu.

Comments are closed.