Răzvan Voicu:”Și ce-ați vrea, să nu mai muncim”?

lun, 03 septembrie 2018

La puțin timp de la apariția articolului despre cuplul de arbitri din Buzău, Băducu/Voicu, care sunt și judecători, în Liga Națională, dar au și echipă în campionat, a venit și reacția celor doi – Voicu mă certa de zor la telefon, iar Băducu îi sulfa din apropiere ce să mai zică. ”Am crezut că scrieți de bine despre noi, suntem doi arbitri care am luat o echipă de jos și am dus-o până în Liga Națională. Ba chiar am determinat autpritățile să ne sprijine, dovedind că suntem oameni serioși, asta ar fi trebuit să scrieți. Și să știți că noi am făcut cerere la Comisia Centrală de Arbitri să nu mai fim delegați la masculin, pentru că nu e normal să arbitrăm acolo, ci doar la feminin, unde nu văd unde este incompatibilitatea, imoralitatea, așa cum spuneți dumneavoastrță? Și în fond, ce-ați vrea, să nu mai muncim”?, s-au arătat indignați cei doi.

Recunosc că n-am avut o reacție pe măsură, dacă ei se consider nevinovați, dacă însăși Federația, prin regulamentele ei, le permite, atunci sesizarea mea, referitoare la incompatibilitatea celor două funcții, nu-și mai are rostul. Le-aș fi replicat celor doi că eu nu le interzic să muncească, dar mi se pare normal să aleagă, între a fi judecători în competiția de fete și a deține funcții de conducere, la un club, fie el și din Liga băieților. Or să fie discuții, pentru că nicio echipă nu agreează această incompatibilitate. Sigur, nu iese nimeni în față să spună, pentru că se teme de repercursiuni, dar va fi de ajuns o scânteie și gata scandalul… Dar ce mai contează, în acest ocean al amoralității, în care se desfășoară viața noastră însăși, mai merge și ”minunea” de la Buzău…

În privința activității celor doi, sigur că ea merită lăudată, dar mai sunt oameni care s-au luptat să țină handbalul la mare preț și să-l ducă în Liga Națională – și mă gândesc chiar la colegul lor de județ, de la echipa de fete, Ilie Romeo, un luptător în adevăratul sens al cuvântului, care a fost mereu la promovare, iar anul acesta i s-a împlinit și lui visul; la fel putem vorbi și despre Gabriel Armanu, din Bacău, care a creat un grup puternic în Moldova; și să nu-l uităm pe Sebastian Tudor, omul care a avut 4-5 promovări cu echipa masculină din Oradea, dar de fiecare data a fost întors de către autorități, din lipsa banilor. Buzăul merită toată lauda, este un an plin, în care a adus în ligile naționale ale handbalului românesc și echipă de fete, și echipă de băieți – ambelor teamuri le dorim viață lungă, pe prima scenă.

Ionel Pană

Comments are closed.