Răzvan Ardeleanu: ”Am văzut părinți ce își înjură copiii de față cu toată lumea”

mar, 29 martie 2016

Antrenorul Razvan Ardeleanu, coordonatorul Scolii de Fotbal ARD Snagov, a vorbit si el despre situatia in care se afla fotbalul la nivel juvenil. Sambata dimineata, pe unul dintre terenurile Scolii de Fotbal „Toni Dobos”, parintii copiilor care disputau o partida de fotbal s-au luat la bataie chiar in fata micurilor si doar interventia politistilor a putut sa calmeze spiritele.

„Parintii trebuie sa se gandeasca de mai multe ori inainte sa aiba astfel de iesiri, mai ales in fata copiilor. Am asistat si eu la un astfel de incident in trecut. Parintii trebuie sa inteleaga ca, la acest nivel, copilul trebuie sa vada fotbalul ca pe un sport frumos, ca pe o joaca. Dupa mine, parintele, dupa un meci in care copilul a evoluat bine sau rau, nu trebuie sa-si certe copilul, ci sa-l laude si sa-l incurajeze. E ca atunci cand copilul primeste un 4 la scoala. Ce-i facem, il luam la bataie?

VEZI CE S-A ÎNTÂMPLAT LA UN MECI DE JUNIORI

Mai mult, am vazut parinti care isi injura proprii copii de fata cu toata lumea. Din momentul cand jocul de fotbal intre copii a inceput, antrenorii si doar antrenorii raspund de ceeea ce se petrece in acele momente, iar parintele trebuie sa-si urmareasca copilul pur si simplu fara a interveni in vreun fel.

Poate ca si societatea in care traim duce la un astfel de comportament din partea oamenilor. Noi nu stim nici macar sa fim fair-play, nu stim cum sa ne comportam dupa ce se termina un meci de fotbal. Cred ca ar trebui sa invatam sa ne aplaudam, la final, adversarul, sau sa-i recunoastem cu sinceritate valoarea superioara.

Greseala foarte mare in acest caz este a organizatorilor, care au omis ceva in organizarea acelui meci.”, a declarat Razvan Ardeleanu, la „Fluier final” de la Sport Total FM.

Comments are closed.