Rapidul nu scoate fum, însă mai dă și rateuri!

Dum, 03 februarie 2019

A fost derby de București, în Divizia A de handbal feminin, în care Rapidul a primit vizita lui Dinamo! N-a fost ca la fotbal, cu desfășurări de forțe pe stradă, cu călăreți, cu bastoane, dar a existat o galerie giuleșteană de nota 10, una iubitoare de handbal și chiar bine inițiată în tainele acestui sport. Și dacă Rapidul s-a întâlnit cu Dinamo, atunci trebuia să iasă și scântei, pentru că nu este sport în care cele două cluburi rivale să nu lupte cu toate forțele, ca să iasă învingătoare…

Și cum Rapidul este la putere, în handbalul feminin, fie el și de Divizia A, Giuleștina a cântat de bucurie, la final, pentru că și-a bătut eterna adversară, ceea ce înseamnă fericire! Sigur, situația din clasament a gazdelor din Grand nu era periclitată nicium, fie și în cazul unui eșec, dar alb-vișiniile n-au luat în calcul varianta înfrângerii, mai ales că pe banca tehnică se află, de ceva vreme, Robert Licu, un fost handbalist descoperit de Dinamo, culmea!, intrat pe semicerc la Craiova, și educat, în final, în Germania, vreme de 11 ani, la câteva din cele mai puternice teamuri din Bundesliga.

Și echipa giuleșteană a-nceput să capete ștaif, se cunoaște mâna lui Licu,să joace mai fluent, sa surprindă prin combinații, toate acestea aducându-i goluri multe și ușoare. Doar că ”neamțul” mai uită că lucrează cu sportive din România, unele mai rebele, altele ceva mai visătoare și aproape cam toate deficitare la condiția fizică. Spun asta, pentru că în ciocnirea dintre Rapid și Dinamo am văzut două reprize cu scenarii diferite și nu mult a lipsit să consemnăm surpriza!

Dinamo a-nceput cu spatele, la poarta adversă, reușind primul gol abia în minutul 6, apoi al doilea în minutul 14 – după numai 20 de minute, gazdele în alb și vișiniu aveau 10-4, grație evoluțiilor de excepție ale pivotului Georgiana Bazon, ale extremei Camelia Carabulea, cât și ale Lidijei Horvat, o croată de 39 de ani (îi va împlini pe 5 mai), ce joacă pe postul de inter dreapta, post pe care Rapidul era deficitar.

Am crezut că va fi o execuție în direct, mai ales că Dinamo nu avea forță și pierdea foarte ușor mingiile, dar n-avea să fie așa, pentru că elevele lui Gusi Alexandrescu s-au trezit din pumni, cum se spune, și au început să joace ce-au fost învățate la antrenamente. Semnalul l-a dat Georgiana Predoi, o handbalistă destul de îndrăzneață, în ciuda fizicului mai firav, fiind urmată și de Narcisa Verde, și de Anca Birton, ori Ana-Maria Gîjulete. La pauză s-a terminat, totuși, 15-11 pentru rapidiste, pentru că extrema Carabulea a avut câteva combinații cu Trifan, din care s-au născut goluri frumoase.

După pauză, Dinamo a dat impresia că a luat startul în cursa de urmărire, mai ales că a fost rândul Rapidului să înscrie primul gol în minutul 36, prin Alexandra Trifan. Au jucat altceva, de data aceasta, Ștefania Udrea, Mădălina Tincu și, firește, Georgiana Predoi, singura handbalistă din tabăra dinamovista care joacă cu zâmbetul pe buze! Dar chiar dacă oaspetele au îndrăznit mai mult, nici gazdele n-au renunțat la luptă, în ciuda ratărilor din poziții clare. Este adevărat, de la diferența de 6 goluri, înregistrată în minutul 14, apoi chiar de 7 goluri, în minutul 16 (9-7!), Dinamo a recuperat chiar 4 goluri, însă n-a putut mai mult, pentru că gazdele au dat tot ce-au putut, pentru victorie – Trifan a fost în recital, nici Horvat n-a fost departe, iar reușitele lui Agape, Moraru și chiar Abbara au păstrat diferența liniștitoare. A fost 16-13, minutul 36, apoi 19-16, minutul 40, 22-19, minutul 53, pentru ca la finalul celor 60 de minute tabela să arate 26-22!

O victorie meritată, aș putea spune, însă și un mic semnal de alarmă pentru Licu, antrenor ce trebuie să strunească mai bine fetele, să evite aceste căderi de ritm și ratări din poziții ideale. Nu de alta, dar până la promovarea în Liga Națională mai sunt ceva examene de trecut. ”Da, nu știu ce s-a întâmplat, cred că ratările au făcut ca diferența să se micșoreze, dar am controlat meciul, de la un capăt la altul, asta este clar”!, ne spunea antrenorul.

Rapid – Dinamo 26 – 22 (15-11)
Rapid: Trifan 6, Bazon 5, Carabulea 5, Horvat 3, Moraru 2, Abbara 1, Doica 1, Brătulescu 1, Agape 1, Popa 1
Dinamo: Predoi 7, Birton 4, Tincu 3, Udrea 3, Gîjulete 3, Verde 2

Ionel Pană

IMG_6252 IMG_6202

IMG_6255 IMG_6377

IMG_6418 IMG_6470

Comments are closed.