Primarul de la Chișineu-Criș nu mai vrea să țină echipa de handbal!

vin, 13 noiembrie 2020

Pe unul din site-urile de socializare a apărut o postare a Clubului Crișul Chișineu-Criș, un fel de SOS al întregii echipe de handbal, dacă mă pot exprima așa, care ne spune că edilul orașului nu mai vrea să susțină echipa de handbal. Fetele nu și-au primit salariul de două luni, iar zilele trecute, când s-a discutat despre rectificarea bugetară, nevoile clubului nici n-au fost băgate în seamă.

”Când s-a pus problema promovării toată lumea a fost de accord – am făcut toate calculele ce înseamnă să ții o echipă în Liga Florilor, iar bugetul a fost aprobat doar până la data alegerilor. Din păcate, n-a mai fost ales fostul primar, un om căruia îi plăcea sportul și-l susținea. Cel care a reușit să ia mandatul ne-a promis că și el va fi alături de noi. Din păcate, edilul de astăzi nu prea se ține de cuvânt, iar în astfel de condiții, adică tot mereu cu sabia deasupra capului, fetele nu prea sunt încântate să mai rămână la echipă”, ne spunea un oficial din cadrul clubului.

Și-mi aduc aminte de fostul primar, Gheorghe Burdan, mai ales că am vorbit chiar în biroul domniei sale despre sport, despre tineri, despre posibilitățile de menținere a adolescenților în oraș. Avea multe proiecte primarul, unul vizând chiar și o sală de sport. Proiectul este făcut, aprobat și dacă ar fi câștigat încă un mandat, probabil că l-ar fi și construit. Actuala administrație pare să nu aibă sportul printre prioritățile sale, iar tinerii din Chișineu-Criș mai au de așteptat – acel centru de Agrement, proiectat de fostul primar, nu se va ridica așa de curând, iar echipa feminine de handbal are zilele numerate.

Iată mesajul de adio al handbalistelor:
”Cel mai simplu e să spui adevărul, așa că ceea ce veți auzi este adevărul, așa cum îl știm noi acum.

Ne-am bucurat când în septembrie am primit vestea că vom fi susținute și de noua administrație locală și am pornit cu o nouă perspectivă, dorindu-ne să arătăm cât de mult ne dorim să fim aici. Ne-a plăcut Crișul atât de mult încât ne vedeam viața aici… până la urmă aici trăim. Niciuna din noi nu și-a primit banii de 2 luni iar ăsta e adevărul pe care nu am vrut să îl vedeți, pentru că am avut răbdarea și speranța că munca noastră va fi apreciată și răsplătită într-un final.
Însă, lucrul de care ne temeam cel mai tare se întâmplă acum, căci în ultima ședință a consiliului local ar fi trebuit să se stabilească soarta echipei de handbal. Pe această cale vrem sa vă anunțam noi că handbalul nu a mai fost amintit iar ultimele „comentarii” neoficiale ne demonstrează faptul că acestea sunt ultimele noastre zile în oraș.

Până la decizia finală, destul de clară pentru noi, vrem să vă spunem că ați fost un oraș minunat, locul pe care l-am considerat și încă îl considerăm acasă. Însă, din păcate, vom fi nevoite să ne îndreptăm spre alte echipe. Ne veți lipsi și sperăm că în viitor vom trăi vremuri în care politica și sportul nu se intersectează.
Au fost cei mai frumoși ani, anii în care inima, echipa, au bătut în alb-albastru”.

Comments are closed.