Premierul japonez Shinzo Abe a demisionat, cu regretul că a ratat Olimpiada din acest an!

lun, 31 august 2020

Lumea sportului mondioal este un pic îngrijorată, față de această demisie – și pentru că nu se știu detaliile acestei renunțări, dar și pentru faptul că premierul japonez a condus echipa avangardistă de obținere a ofertei Jocurilor Olimpice de la Tokyo, o echipă puternică și bine bregătită.

Agenția japoneză de știri mainichi.jp a dezvăluit că demisia lui Shinzo Abe are un substrat medical – după deținerea portofoliului vreme de opt ani, Abe a decis să se retragă, din pricina faptului că suferă de o boală intestinală cronică. Din păcate, planul său de a conduce Olimpiada din funcția de premier nu va fi realizat – Jocurile au fost amânate, în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus, iar sănătatea lui precară nu-I permite să mai stea un an în funcție, pentru a-și vedea visul împlinit.

Președintele Comitetului de Organizare a Olimpiadei de la Tokyo, Yoshiro Mori, a recunoscut sprijinul premierului, inclusive lupta acestuia, pentru prevenirea COVID-19. ”Vom face eforturi în continuare, pentru ca Olimpiada să fie dusă la bun sfârșit în 2021”, a mai spus Mori.
Și pentru că Shinzo Abe a colaborat perfect și cu oficialii Comitetului Internațional Olimpic, președintele Thomas Bach i-a urat fostului premier ”tot ce e mai bun, în lupta sa împotriva bolii”. Bach a recunoscut că Shinzo Abe și-a dorit ca Olimpiada japoneză să fie cea mai bine pregătită.

Comments are closed.