Popeștiul i-a făcut pe rapidiști să protesteze! Ce comunicat au trimis giuleștenii către FRF

joi, 13 septembrie 2018

Rapid București își face adversarele din Seria a II-a, Liga a III-a să se mobilizeze din toate punctele de vedere. Pe lângă faptul că fotbaliștii adverși dau totul pe teren în meciurile cu giuleștenii, cei din conducerea cluburilor stabilesc niște prețuri uriașe pentru bilete.

Totul a început în etapa a doua, când Popești-Leordeni a pus bilet de intrare de 50 de lei, deși la celelalte meciuri intrarea este liberă. Unii suporteri au protestat și nu s-au prezentat la acest meci, iar cei din staff-ul Rapidului s-au arătat deranjați. Chiar Constantin Schumacher spunea după partida de la Popești, scor 1-1, că „nici la CFR – Dudelange în preliminariile Europa League nu a fost biletul așa scump”.

„Nouă ne pasă de fotbal” se intitulează comunicatul emis de către reprezentanții clubului Rapid București. Iată ce vor aceștia să transmită:

„FC Rapid București se adresează Federației Române de Fotbal având convingerea că forul conducător al fotbalului poate direcționa Sportul Rege către cei cărora le este destinat încă de la apariție: suporterii.
Analizând strict statistica meciurilor este lesne de constatat din punct de vedere cifric că Rapid aduce la stadionul Giulești o medie de spectatori cu mult peste majoritatea formațiilor din Liga I, iar echipa noastră este urmată permanent la partidele din deplasare de un numeros contingent de fani.

Ținem să tragem un semnal de alarmă legat de modul în care sunt tratate de către adversari întâlnirile cu Rapid aflată în postura de oaspete, mod care îngrădește inacceptabil accesul fanilor la partidele favoriților.
Este strigător la cer ca prețul unui bilet la Liga a-III-a să ajungă la 50 lei, în contextul în care tot în România, la o partidă din competițiile europene tichetul de acces a fost de 10 lei. La fel de ciudată ne pare și repartizarea biletelor la meciurile pe care le disputăm în deplasare, într-un număr infim comparativ cu numărul de suporteri dornici să fie prezenți.

Știm că ni se va răspunde că aceste decizii sunt acoperite de regulamente și cluburile au propria politică de ticketing. Nu trebuie uitat însă că FC Rapid București reprezintă un brand puternic în fotbalul românesc, prezența în Liga a III-a este doar una de tranziție, iar din punct de vedere logistic, administrativ, de imagine și activitate a suporterilor ne situăm peste multe grupări din Liga I. Faptul că meciurile Rapidului de acasă sunt transmise în direct în zile și la ore cu rating maxim reprezintă o dovadă a interesului pe care îl atrage brandul Rapid. Suntem convinși că prezența echipei Rapid și a suporterilor rapidiști pe stadioane ale Ligii a III-a mai mereu goale poate constitui un motiv de mândrie și sărbătoare pentru localnicii care au astfel posibilitatea de a admira o echipă care nu cu foarte mult timp în urmă elimina din Europa formații celebre precum Feyenoord, sau Hamburg.
Lansăm un apel către FRF de a lua măsuri de ordin organizatoric pentru a reda suporterilor fenomenul fotbal și dreptul de a-și urmări favoriții din tribune. Fotbalul fără spectatori nu are nici sens, nici rost. Tot statisticile sunt cele care certifică faptul că Rapid a adunat în tribune 40.000 de suporteri la un meci din Divizia B și 36.000 recent, în Liga a IV-a.
Redați fotbalul suporterilor! Fanii rapidiști refuză să își urmărească favoriții doar din fața televizoarelor preferând tribunele, indiferent dacă meciurile se dispută la Rotterdam, Hamburg, Făurei, sau Chișcani.
Dacă demersul nostru nu va avea nici un ecou, vom trimite o scrisoare deschisă la UEFA.
Pentru că nouă ne pasă de fotbal!”

Comments are closed.