Pe drumul tenisului, de la Chitila… la New York!

Dum, 27 august 2017

Astăzi s-a încheiat Chitila Open Tennis, un turneu internațional din circuitul Federației Internaționale de Tenis (ITF). A fost o competiție destinată tenismenilor, care a ajuns la a II-a ediție. Gazdele din Chitila au primit jucători de pe cinci continente ale lumii, sportivi care au apreciat ospitalitatea românilor, condițiile de cazare și masă, terenurile regulamentare. Sigur, sunt mii de kilometri între Chitila și New York, de asemenea, trebuie să recunoaștem că valoarea premiilor este total în favoarea americanilor, cât despre Complexul Flushing Meadows-Corona Park de la New York și cel din Strada Castanilor din Chitila, nu suportă comparație, fără-ndoială.

Dar chiar și-așa, preț de o săptămână, poate și mai bine, orașul ilfovean Chitila a fost pe buzele celor din Chile, Uruguay, Argentina, SUA, Japonia, Australia, Lituania, Polonia, Italia și Marea Britanie. ”Au fost mai mulți oaspeți ca anul trecut”, ne spunea directoarea Clubului Sportiv Chitila, Diana Sandu, ”dar ne-am descurcat. Am avut și experiența din prima ediție și n-am lăsat nimic la voia întâmplării, mai ales că directorul de concurs a fost Mihai Vanță, recunoscut pentru capacitatea domniei sale”, mai adăuga Sandu.

Și pentru ca organizatorii să aibă o mulțumire în plus, au avut surpriza plăcută ca la înscriere, în proba de dublu, să apară și Florin Mergea, o valoare a tenisului mondial, clasat în primele 50 de locuri ATP. Mergea a făcut pereche cu Adrian Barbu, cuplul reușind să ajungă până în finală (desfășurată cu o zi în urmă), unde a fost învins de perechea Franko Agamenone (Argentina)/Patrick Grigoriu, scor 2-6, 6-2, 10-8.

Astăzi s-a jucat finala la simplu, între Bogdan Borza și Dragoș Dima, încheiată cu victoria lui Dima, după un meci aprig disputat. În primul set, Dragoș a pornit mai hotărât, cu 2-0 la game-uri, dar Bogdan a revenit și s-a dus el la 4-3. Dima a egalat la cinci, iar backhand-ul său perfect l-a ajutat să facă 7-5. În actul doi a fost ceva mai simplu – pe fondul unui psihic mai labil al lui Borza, Dima a făcut repede 3-0, apoi 4-0, moment când adversarul său a reușit să mai echilibreze meciul. În final, Dima a câștigat cu 6-3, adjudecându-și Marele Trofeu.

”Am fost plăcut surprins de organizare, m-am simțit bine aici, Chitila mi-a purtat noroc, mai ales că n-am pierdut niciun meci. Astăzi am simțit că publicul a fost cu mine și le mulțumesc tuturor”, declara Dima după meci. Învingătorul este născut în Ploiești, dar de 12 ani locuiește în București. Din staff-ul său tehnic fac parte antrenorul Marcel Miron și kinetoterapeutul Ionuț Pungă.

”A fost prima mea finală și sper să mai am astfel de ocazii. Aici, la Chitila, mi-a plăcut, pentru că este o zonă liniștită, m-am simțit bine. Învingătorul a făcut treabă bună, bine Dragoș”!, se exprima finalistul Bogdan Borza.

La festivitatea de premiere a participat și primarul orașului Chitila, Emilian Oprea, care a ținut să-i felicite pe toți cei care au ajutat la bunul mers al Turneului. ”A fost o competiție de nivel mai ridicat, decât anul trecut, și sper să continuăm tradiția și să organizăm și în 2018 cu Chitila Open Tennis. Mă bucur foarte mult că sportivii s-au simțit bine și au plecat mulțumiți din orașul nostru. Asta ne spune că am făcut treabă bună, că ne merităm locul în Pro Circuit ITF”, a încheiat și edilul Chitilei.

De mâine, atenția iubitorilor se va îndrepta spre îndepărtata Americă, adică la New York, acolo unde începe ultimul Grand Slam anului. Iată programul sportivilor români din prima zi::
– Simona Halep – Maria Șarapova (Rusia)
– Mihaela Buzărnescu – Caroline Wozniacki (Danemarca)
– Marius Copil – Jo Wilfried Tsonga (Franța)
– Irina Begu – Kateryna Kozlova (Ucraina)
Ionel Pană

IMG_7151 IMG_7171

IMG_7174 IMG_7175

??????????????????????????????? IMG_7200

IMG_7207 IMG_7205

1 comentariu la "Pe drumul tenisului, de la Chitila… la New York!"
  1. Dragos spune:

    Ionut Punga este Preparator Fizic, nu Kinetoterapeut!