Pe 14 februarie, noi alegeri în handbalul românesc – era și timpul!

vin, 05 ianuarie 2018

Astăzi, la Călărași, în prima ședință a lui 2018, Consiliul de Administrație a hotărât, printre altele, ca Adunarea de Alegeri să se desfășoare pe 14 februarie. Așadar, actuala echipă de conducere, aleasă cu patru ani în urmă, vine în fața electoratului cu inima câte-un purice, pentru că nu este convinsă că va mai căpăta girul pentru încă. Așa a crezut toată lumea, că este aleasă, că după o anumită lentoare în era celui mai valoros handbalist român din toate timpurile, Cristian Gațu, toți spuneau că voința alegătorilor a fost ca un nou președinte, ceva mai tânăr, să pună handbalul românesc pe alte coordonate. În realitate, scrutinul a fost unul aranjat, veneu oamenii din țară cu bilețele primite, pe care se aflau numele celor ce trebuie votați. Mai mult, la alegeri au fost trimiși oameni de partid, care nici măcar habar n-aveau despre jocul de handbal, dar erau nevoiți să execute ordinele. Vreau să cred că de această dată, oamenii vor fi lăsați să-și exprime liber obțiunile, că în sala de ședință vor veni reprezentanți ai cluburilor care știu ce s-a petrecut în handbal, în acești ultimi patru ani, ce mai este de făcut, ce trebuie îndreptat.

În următoarele zile, și nu sunt multe, vor ieși la rampă oamenii care au de gând să candideze în diferite funcții. Vom afla despre programele lor, despre măsurile ce se impun pentru revigorarea handbalului juvenil, despre revizuirea regulamentelor, care nu mai corespund cu realitatea, despre colaborarea cu Ministerul Tineretului și Sportului, cu Ministerul Educației și cu alte organisme care pot sprijini handbalul.

În ceea ce ne privește, vom încerca să deslușim numele acestor candidați și să le promovăm programele. În același timp, vom face o radiografie a domniei lui Conu Alecu, pentru că nu se poate ca oamenii să uite așa ușor cum actuala administrație a-ncălcat sistematic regulamentele, a nedreptățit sportivi și cluburi sau a favorizat persoane, după cum le-a dictat interesele. Vom aminti despre toate procesele pe care Federația le-a pierdut, despre banii pe care a fost nevoită să-i plătească, păgubind bugetul de pregătire sportivă.

Vom vorbi despre salariul președintelui, a secretarului general, a Directoarei Economice, dar și a armadei de antrenori spanioli, care a invadat handbalul nostru, cu eficiență aproape de zero. Urmăriți site-ul www.ilfovsport.ro, pentru că spunem lucrurilor pe nume.

Ionel Pană

Comments are closed.