Pay-per-view în handbalul românesc – o măsură nepotrivită, poate chiar ilegală!

sâm, 19 septembrie 2020

În goana lui după bani, demarată chiar în primele zile ale mandatului din 2014, președintele Dedu și-a dominat subalternii, ba chiar i-a umilit pe unii, prin diferențele de salariu impuse, iar pe cei din Consiliul de Administrație i-a pus la punct cu autoritate. Bine, a avut și ”slugile” lui chiar de la început, care i-au aprobat toate derapajele de regulament. Și să vorbim de bani, că ăsta este subiectul – Dedu a ajuns să aibă cela mai mare salariu din toți președinții de federații din România, o sumă impresionantă, care se apropie de 18.000 – 20.000, bani peșin. Există povești în privința sumei, pentru că nimeni nu știe cum s-a ajuns aici, ba sunt câțiva iobagi care l-au sprijinit, l-au acoperit, iar hotărârea a trecut.

Apoi a mai adus un mâncător de bani, pe Lorant Balint, zis și Boți, de la o agenție de publicitate, care a reprodus steagul dacilor, a făcut cușme pentru spectatori, cam 1000, dar unii spun că pe factură erau 10.000, și a mai obligat oamenii să și cânte o melodie, Căciula, compusă de Ion Hagiu. Pentru toate acestea, Boți lua pe lună peste 25.000 de lei de la Federație, că doar era mare agent de publicitate. Până la urmă, Boți a fost transferat de Dedu la COSR, dar a-ncurcat borcanele și pe-acolo, fiind trecut pe linie moartă. Dar numai pentru o scurtă perioadă de timp și de ochii lumii, pentru că Balint derulează, în continuare, proiecte în cadrul COSR și tot ce propune el este agreat fără probleme de Covaliu.

Și revenim la decizia lui Dedu, de a implementa sistemul pay-per-view în handbalul românesc – ceva UNIC, în sportul mondial, fiind recunoscut faptul că oamenii au început să plătească mai ales pentru meciurile de box, pentru lupte din arte marțiale mixte, pentru concerte și alte programe de difuzare a filmelor de lung metraj, cum ar fi cele pornografice. Nu există transparență, nu există decizii legale, nu există comunicări despre această inițiativă.

Mi-aș dori să cred că echipele au negociat cu federația procentele de plată, că au un sistem de urmărire a numărului de vizualizări, dar cea mai importantă este aprobarea Consiliului de Administrație, sper că ea există. Dacă nu, asta îmi demonstrează încă o dată că acest Consiliu nu știe pe ce lume trăiește și stă la mâna lui Dedu!

Comments are closed.