Pariază astfel și vei avea șanse mai mari de a deveni un parior iscusit

joi, 16 noiembrie 2017

Sunt multe metode de pariere și fiecare o folosește pe cea mai potrivită după stilul său de joc. Un parior iscusit nu este un parior care se pricepe extraordinar de bine la sportul pe care pariază, deși este și aceasta o condiție.

Succesul la pariurile sportive este consecința respectării unor reguli care limitează, pe cât posibil, partea jucată de șansă în stabilirea câștigului sau, după caz, pierderilor.

 

Primul set de reguli

Un prim se de reguli are în vedere strategia de joc. Ea pornește de la bugetul pe care rezervi acestei activități în fiecare lună. Recomandarea este ca suma să nu depășească 10% din salariu, reprezentând banii pe care îți permiți să îi pierzi. Dacă joci ce nu îți permiți să pierzi, după primele pariuri necâștigătoare te impacientezi și totul se duce de râpă foarte rapid. Unii își împart bugetul pe săptămâni sau chiar pe zile. Sunt case de pariuri online care îți permit să setezi suma maximă pe care o poți pierde în fiecare zi.

Este bine să îți fixezi și o țintă de profit. Dacă joci sume mici, 10 lei pe zi este un profit bun. Este bine să te oprești dacă ai atins această limită și să o iei de la capăt în ziua următoare. Ai șanse mai mari să ieși pe plus dacă joci un singur meci pe bilet. Toți cei cu experiență în domeniu sunt de părere că biletele multiple duc la pierderi pe termen lung. Poți avea noroc să îți iasă unul cu cotă mai mare, însă ce câștigi vei pierde crezând că se poate repeta întâmplarea.

Al doilea set de reguli

Într-o legătură strânsă cu strategia de joc se află al doilea set de reguli, care definește managementul banilor pe care îi ai în bancă. Concret, este vorba despre stabilirea sumei pe care ești dispus să o riști pentru fiecare pariu. Sunt două opțiuni: fie împarți bugetul în părți egale și toate pariurile au aceeași miză, fie miza este un procent din bancă, în funcție de cota finală.

Experții recomandă următoarele mize, în funcție de pragurile de cote:

  • 10% din buget pentru cote între 1.20 și 1.60
  • 7% din buget pentru cote între 1.60 și 2.20
  • 5% din buget pentru cote între 2.20 și 5.00
  • 1% din buget pentru cote mai mari.

Sfatul celor care câștigă bine din pariuri este să nu pariezi pe cote sub 1.20, pentru că miza ar fi prea mare, iar riscul pe măsură.

IlfovSport - Pariază astfel și vei avea șanse mai mari de a deveni un parior iscusit (2)

Al treilea set de reguli

În fine, al treilea set de reguli se referă la bune practici în pariuri, care au ca bază modul în care analizezi meciurile pe care pariezi. Este o activitate care îți ia timp, dacă vrei să o faci bine. Dacă nu ai acest timp la dispoziție, nu e bine să îți faci iluzii că vei putea obține un venit suplimentar lunar din pariuri. O analiză corectă conține toate elementele de statistică „posibile și imposibile”, plus informații de actualitate precum echipe probabile, accidentați, suspendați, forma jucătorilor importanți, motivație, elemente de atmosferă, timp probabil și elemente de culise.

Când ai posibilitatea, optează pentru un pariu live. De multe ori s-a întâmplat ca fotbaliști importanți să se accidenteze la încălzire, sau ca antrenorii să folosească formații schimbate substanțial în raport cu cele anticipate. Sunt detalii care fac diferența între un pariu câștigător și unul pierzător.

Probabil că ai auzit și tu expresia „să pariezi ca un robot”. Esența ei spune să nu joci la recuperare. Să tratezi cu aceeași răceală și victoriile și înfrângerile. În caz contrar, dacă te ia valul după ce ai pierdut bani și joci mize tot mai mari ca să recuperezi pierderea, vei ajunge să pierzi tot. Dacă pierzi tot, nu suplimenta fondurile pe luna respectivă. Ia o pauză de câteva zile.

Cea mai mare tâmpenie este să cumperi „ponturi sigure”, de pe Internet. Dacă cineva chiar ar avea asemenea informații, de ce s-ar expune împărțindu-le cu alții și nu ar paria ei suficient de mulți bani ca să se îmbogățească?

Comments are closed.