OPINIE / Daniel Nazare scrie despre ce înseamnă trădare la oamenii de fotbal

joi, 14 septembrie 2017

Numele vehiculate pentru înlocuirea lui Christoph Daum sunt Dan Petrescu și Cosmin Contra. Jurnaliștii au început să se joace periculos cu cuvintele. Cică Petrescu, dacă ar semna cu Burleanu, ar trăda „Generația de Aur”, iar Contra pe Dinamo. Adică nu mai poți fi antrenor profesionist, ci doar tehnician prieten cu unii sau cu alții. Un fel de Cooperativă, un fel de „cine nu e cu noi e împotriva noastră”. O imensă prostie.

La fel s-a bătut monedă pe trădarea lui Anghel Iordănescu, personaj care și-a atras antipatia lui Hagi și Popescu pentru că a rămas în barca actualului președinte FRF. Unde era și înainte să răsară de la SNSPA domnul doctor în științe politice. N-a avea voie să fie selecționer pentru că nu doreau foștii săi elevi cu care a triumfat în America 1994. Dacă a ajuns, e trădător.

La fel e probabil și Dan Petrescu, care nu vrea să rămănă la CFR și să ia titlul, poate, și se gândește la Euro 2020. Vă aduceți aminte că Popescu declarase în campania electorală terminată în cătușe că era un fan Dan Petrescu, că e un bun antrenor? Păi dacă era atunci, de ce să nu-i dăm o șansă acum?

La Cosmin Contra singurul handicap ar putea fi vârsta. Că e prea tînăr pentru a fi selecționer. Și, după unii, că lasă Dinamo fără tehnician. Extraordinar! De parcă Dinamo ar fi pe locul 1 la 7 puncte de poziția secundă și cu un lot de mare echipă. Realitatea e dură, Contra ar fi plecat și la Alcorcon, ca să scape de presiunea lui Negoiță și a suporterilor. Dacă pleci de la Dinamo la prima reprezentativă, chiar că e bine. Unii o văd trădare, adică i-a lăsat pe roș-albi la greu. Păi dacă nu era el, echipa era pe 12 și se bătea cu Juventus, Chiajna și Gaz Metan să evite ultimele locuri.

Vom alege un nou selecționer, iar din acel moment vom avea pe cineva care a trădat pe cineva. După care vreo doi ani vom discuta despre acest subiect fals, cum a fost Iordănescu împotriva Generatia de Aur. Dacă Tata Puiu era șomer, era mult mai bine, niciun scandal. Eu propun ca niciunul dintre marii noștri fotbaliști să nu lucreze, să nu muncească ci doar să facă opoziție. Așa vor fi toți uniți, dar în afara fotbalului. Ideea e să lucreze pentru fotbal, indiferent unde, să demonstreze că sunt profesioniști. La muncă sau hai să „trădăm”, dacă așa sună mai bine!

1 comentariu la "OPINIE / Daniel Nazare scrie despre ce înseamnă trădare la oamenii de fotbal"
  1. If you are going for finest contents like me, just visit this website
    daily since it provides quality contents, thanks