OPINIE / Daniel Nazare scrie despre salvarea Concordiei de la retrogradare: „Chiajna, ce chin, ce jale!”

lun, 05 iunie 2017

Concordia Chiajna se salvează an de an de la retrogradare, cu jocuri de culise pe care, bineînțeles, ilfovenii le dezavuează, dar din care trăiesc an de an, trăgând cu disperare mereu din colacul de salvare care-i ține în Liga 1. Au învins la FC Voluntari, echipă care tocmai a câștigat Cupa României și care a fost pe post de jalon duminică seară, în Trivale, pe terenul unde pe vremuri lumea venea să-l aplaude pe marele Dobrin. Astăzi privim la televizor două echipe șchioape și un campionat pe care îl vrem încheiat cît mai repede să nu ne chinuim privirea.

Practic, Botoșaniul a decis ca echipa domnului primar din Ilfov să mai stea încă un an în primul eșalon. A pierdut cu Chiajna lamentabil, apoi au fost durii durilor cu Pandurii. Că ne facem că nu vedem asta, că reporterii de la tv o dau cotită, că prin studiouri se mai aruncă o ironie, e prea puțin.

Marea problemă este că la Chiajna nimeni nu pune piciorul în prag și nu ia măsuri dure. Cum e posibil ca an de an să fie aceeași situație, cu retrogradare jucată în ultimele 90 de minute? Cum e posibil ca tinerii de la centrul de copii să nu facă pasul spre echipa mare și să aducem jucători străini scumpi, dar grei la comisioane? A făcut cineva calculul câți fotbaliști dați afară de alții și-au găsit de muncă la Chiajna? Câți antrenori, fără valoare dar care se remarcă prin tupeu, au fost impuși? Nu ne referim la Dan Alexa… A răspuns cineva la aceste întrebări? Are cineva curajul să le adreseze?

Mă tem că nu. Atunci și echipa asta nu va avea șanse mai mari de reușită, să își propună alte obiective, ci doar să spere, an de an, că va rămâne în Liga 1, la capătul unor meciuri dubioase, în care domnul manager Tănase se ceartă cu jurnaliștii la tv în loc să facă o echipă competitivă. E mai ușor așa.

Voluntariul, de care se amuză chiejnenii, tocmai a luat un trofeu meritat. În plus, au fost și cuminți în meciul direct. O lecție de fair-play din care cei de la Chiajna nu vor învăța nimic. Vor face aceleași greșeli, nu vor performa, iar în sezonul următor iar vor certa jurnaliștii că nu își fac corect treaba. Cică ăsta se numește management de succes.

Comments are closed.