OPINIE / Daniel Nazare scrie despre reacția lui Maxim de la golul cu Armenia: Domnule Maxim, așa se înjură fanii și la Mainz?

sâm, 02 septembrie 2017

Ne-am chinuit cu Armenia, mai ceva decât premierul Tudose cu cardurile de salarii și bancomatele. În cele din urmă am învins, grație unui gol marcat în minutele de prelungire, care nu ne ajută la niciun calcul, ba mai mult ne încurcă socotelile. Mai bine nu le facem ca să nu avem ce speranțe să ne inducem. Nu are rost. Eventual ne gîndim ce facem cu Daum, cu viitorul naționalei. Răzvan Burleanu, președintele FRF, pare depășit de evenimentele din sânul primei reprezentative. Important este electoratul, ce fripturi le mai dăm și mocăciuni, nu viitorul fotbalului românesc.

Reprezentativa României a învins, vineri, pe Arena Naţională, cu scorul de 1-0, selecţionata Armeniei, într-un meci contând pentru etapa a şaptea a grupei E de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Printre puținele motive de laudă la începutul mandatului lui Daum era că i-a promovat pe Romario Benzar și pe Răzvan Marin, a dispărut ultimul – poate apare în Muntenegru – însă acum vin puternic din spate Băluță și Ganea, fotbaliști în vogă în Liga 1 și care iată fac față primei reprezentative. Poate că ar trebui să vedem și pe alți tineri, măcar să ne gîndim la viitoarele preliminarii. Să-i forțăm pe Hanca, pe Răzvan Marin, să uităm un pic de Pintilii și Popa, ca să dău două exemple la îndemână.

Citește ce scrie Alin Buzărin despre minciunile lui Răzvan Burleanu la finalul meciului cu Armenia

Îmi amintesc că nu înțelegeam de ce jucăm cu doi închizători, pe vremea lui Pițurcă, contra Andoreei, n-am înțeles nici acum, cu atât mai mult, de ce e nevoie de aceeași formulă în condițiile în care aveam un adversar modest în față.

Maxim s-a îndreptat către suporterii de pe Arena Națională după gol și le-a făcut semn cu degetul să tacă, iar apoi i-a înjurat, gestul fotbalistului de 27 de ani fiind vizibil pe reluările TV. „Tăceți în p*** mea”, s-a putut citi pe buzele lui Maxim.

Câteva cuvinte și despre Maxim, cel care crede că totul este permis. Că poți înjura, oriunde și oricînd, și e un lucru normal. Am auzit asta și la un portar de la FC Voluntari, sus și tare, fără niciun fel de remușcare. Publicul plătește bilet, se manifestă la fotbal, și pe Santiago Bernabeu, și pe Giulești, și pe San Siro și la Craiova, n-a aruncat cu pietre, pînă la urmă a contestat, pe bună dreptate, un joc slab al echipei naționale. Fiind în tribune, bucuria spectatorilor, a multora dintre ei, a fost ironică. Am dat gol, dar suntem slabi, cam asta era concluzia.

maxim8989

Dacă făcea acest gest la Mainz, în Germania, ar fi fost exclus din lot și amendat pe măsură. Nu face însă în Bundesliga pentru că regulile sunt clare, iar consecințele foarte grave. La națională, după un astfel de gest, vin coechipierii și te laudă, antrenorul la fel, staff-ul identic. N-ai nimic de pierdut și de riscat. Ce m-a durut a fost faptul că niciunul dintre jurnaliștii prezenți la zona de flash-interviuri n-a avut inspirația și playgroundul necesar pentru o întrebare simplă – „La Mainz procedai la fel daca te injurau fanii? – întrebare care l-ar fi pus într-o situație stânjenitoare pe marele fotbalist care a polizat cu succes banca de rezerve la VfB Stuttgart în sezonul trecut.

Bucuria secundului lui Daum, care l-a îmbrățișat la gol pe selecționer de avea sărăcul circumstanțe de agravare a herniei de disc, țopâind amândoi, ne-a arătat că neamțul e mai român ca noi: se mulțumește cu puțin. Am învins un meci, dar nu ne-am calificat nicăieri. E ca în bancul ăla cu buletinul meteo cînd prezentatoarea ne anunță că are două vești, una bună și alta rea. Aia bună e că va fi soare, vestea proastă e că nu va fi la noi. Așa cu echipa națională: va fi bine, dar nu la noi:)

0 de comentarii pentru "OPINIE / Daniel Nazare scrie despre reacția lui Maxim de la golul cu Armenia: Domnule Maxim, așa se înjură fanii și la Mainz?"
  1. […] Citeste ce scrie Daniel Nazare despre gestul lui Maxim, după golul izbăvitor cu Armenia […]