Opinie / Daniel Nazare scrie despre numirea lui Niculescu în funcția de antrenor: „Televizorul dăunează grav la Voluntari”

joi, 06 aprilie 2017

Din studiourile tv pe băncile tehnice ale primelor divizionare nu este decît un singur pas. Patronul e absorbit de explicațiile tactice ale unui invitat și cere numărul fostului jucător pentru a-i cere să vină la echipa lui. Cazurile sunt multiple, ba chiar și un jucător retras din activitate a revenit pe gazon, iar după patru zile de antrenamente a dat și gol. În meci oficial.

Practic, diferența se face între teorie și practică. La teorie sunt buni toți, inclusiv Ilie Dumitrescu, Nică Panduru, Claudiu Niculescu, Gabi Balint și, ultimul pe listă, dar nu cel din urmă Cornel Dinu. Care-l critică pe actualul selecționer, dar el, când a fost la națională parașutat de la MTS, a luat 5 goluri cu doi oameni în plus și a periclitat șansele tricolorilor la turneul unde s-a obținut cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc. Unii au uitat, cei care știu fotbal, nu. Dinu ne crede proști, mai ales că argumentele lui n-au nimic în comun cu jocul cu mingea rotundă.

La Voluntari se schimbă antrenorii cum îi schimbă madam Firea șosetele lui Pandele. Nici acum n-au înțeles cei de acolo că nu antrenorul e problema. E ca și cînd ai probleme la stomac și tu iei antinevralgic. Întâi descoperi afecțiunea, apoi prescrii medicamentul. La Voluntari e invers, de aia nici nu sunt șanse de însănătoșire. De ce l-ai lua pe Claudiu Niculescu? Cu ce ar fi el mai bun ca Florin Marin sau ca Todoran? Doar pentru că apare la Digi? De ce nu l-a luat pe Balint sau Ilie Dumitrescu? E ieftin? Dacă e ieftin e și prost, sună o lege din vînzări.

Nu rezultatul de la Botoșani, 0-3 e marea problemă, nici măcar antrenorul. Care oricum e nevinovat. E doar vinovat că a apărut să-și dea cu părerea. Din greșeală a ajuns principal in Liga 1. Nu se mai recrutează după performanțe, ci după partea teoretică și numele televiziunii.

Comments are closed.