OPINIE / Daniel Nazare scrie despre FRF: Bucătarul Burleanu și ospătarii săi

lun, 11 septembrie 2017

Comisia Tehnică a FRF a recomandat rezilierea contractului selectionerului Christoph Daum, în comunicatul în limbaj plin de rumeguș al site-ului FRF.

De fapt, e ca și cum bucătarul ar comanda o întâlnire a ospătarilor din resturant și i-ar pune să gătească o ciorbă de burtă. Apoi, aceștia din urmă ar recomanda ca totuși să o facă bucătarul. Totul pentru a abate atenția de la faptul că bucătarul n-ar prea avea chef de muncă. Doar a pasat responsabilitatea.

Singurul care s-a salvat a fost Marcel Pușcaș, ăsta și-a dat seama că e de fapt ospătar și nu e treaba lui să învîrtă de polonic.

Domnul Burleanu mizează pe asta și ne crede dobitoci. Că tot Comisia Tehnică l-a pus și tot ea îl dă jos pe neamt. Fals! Mihai Stoichiță a fost pus într-o situație penibilă, dar așa e când te duci cu miloaga să prinzi și tu un post la Casa Fotbalului, atunci când nimeni nu îți mai oferă nicio posibilitate de a antrena prin Liga 1. Șmecherii te-au luat, ți-au dat o funcție și acum se folosesc de tine.

Dacă totul ieșea bine, Burleanu, Vochin și Daum defilau pe Arena Națională, cu zeci de microfoane în nas, demonstrând că sunt manageri de succes. Alt amănunt: fiecare ședință de Comitet Executiv e plătită cu 2000 lei de persoană, iar la Comisia Tehnică ghici cât? Nu cumva unii care ajung acolo vin pentru că n-au o altă sursă de venit, nu pentru a face constructiv? E o înrebare grea, dar care trebuie formulată în contextul actualei situații a fotbalului românesc.

Mircea Sandu, pe vremuri, se spăla pe mîini cu câte un selecționer dând vina pe Comitetul Executiv. La vremuri noi, obiceiuri noi: domnul doctor în științe politice ne aburește cu Comisia Tehnică. A fi bărbat e greu. Foarte greu.

Comments are closed.