OPINIE / Alin Buzărin ia la țintă propaganda FRF: Țara arde, Liechtensteinul ne bate, iar Federației îi arde de eseuri

mie, 03 mai 2017

Dacă vreți să aflați de pe portalul federal de ce n-am mai obținut o calificare la juniori de pe vremea lui tata mare, de ce ligile inferioare sunt pline de insolvențe și de falimente, de ce Liga a șters pe jos cu treaba aia cu solidaritatea, prin care FRF cerșea fonduri tv de la prima divizie, n-o să aflați nimic, niciodată.

Pe site-ul instituției se raportează proiecte mărețe, nu eșecuri la hectar. Se vorbește doar despre viitor, necum despre prezent sau despre trecut.

Bunăoară, cu un aplomb demn de-o cauză mai bună, aflăm că urmează proiectul Youth Council, înfăptuit împreună cu fundația Friedrich Neumann. Tineri de ambe sexe, între 19 și 29 de ani sunt invitați în grai corporatist să-și depună CV-uri în format Europass (milenariștii sigur știu ce-i aia, doar noi, profanii, habar n-avem!), să compună eseuri de trei pagini despre stimularea dezvoltării tinerilor, despre impactul social al valorilor fotbalului, despre schimbările pe care aceste valori le pot produce în comunități!!!!!

Ptiu, drace! Nu e nimeni atât de tâmpit să creadă că eseuri marcau doar Fugigi și Florică Murariu, culcând balonul oval în terenul de țintă advers, dar la școală am învățat că eseul e o specie literară destul de pretențioasă, pe care acum sunt invitați s-o comită niște aspiranți care poartă în ranița electronică CV-uri Europass! Păi dacă băieții și fetele pe care Federația îi (le) va recolta fac eseuri, Lucian Blaga ce-a mai făcut? Auzi tu, impact social al valorilor fotbalului! Știți povestea…,. Musca verde de rahat și rahatul verde de muscă….Adică nimic despre nimic!

Cei mai destoinici aleși 25 de aleși vor fi seminarizați timp de trei zile la Buftea, pe banii Federației, desigur. Federație care cere fonduri de solidaritate, dar toacă o grămadă de parale pe astfel de nimicuri predictibile și instituționalizate. Oare ne va putea spune vreunul dintre Europașii federali de ce ne-a bătut Liechtensteinul la juniori?

Comments are closed.