OPINIE / Alin Buzărin scrie despre Ungaria – România: Locul 7 se va apăra la locul 35

lun, 31 august 2015

Mitică Dragomir și-a început săptămâna bine, plin de umor. Întrebat la sport.ro care vor fi fundașii aleși de Iordănescu la Budapesta de pe lista de 9 sau 10 apărători convocați, Mitică a răspuns neașteptat de spiritual: ”Eu cred că o să-i bage pe toți, că o să ne apărăm”.

Mai târziu, la conferința de presă, Iordănescu a declarat și el că dacă va trebui să ne apărăm, ne vom apăra și dacă va trebui să atacăm, vom ataca. Pe tabelă, la început de meci scrie 0-0, așa că niciun motiv din lume nu ne împinge către jumătatea adversă.

Probabil că acesta va fi scenariul pe renovatul stadion al lui Ferencvaros. Locul 7 în lume, România, se va apăra în fața locului 35, Ungaria. Noi, binecuvântați de rezultate, încadrați în clasamentul FIFA de Portugalia și Anglia, două companii extrem de onorante. Ei, înconjurați în aceeași ierarhie de nume exotice, precum Tunisia și Ecuador, vor veni peste noi, pentru trei puncte care aproape sigur îi duc la baraj. Nouă ne ajunge un punct, dacă apoi batem lunea viitoare Grecia la Bucuresti, aproape că putem să ne căutăm deja cazare în Franța.

Un lucru e însă clar. Lui Iordănescu nu-i convine acest loc 7 care i se tot vântură prin fața ochilor. Acolo sus, în primele zece, sunt echipe mari, cu școli fotbalistice importante. De câte ori are prilejul, selecționerul vorbește despre accidentări,despre inexistența unor titulari la echipe europene de top, despre subțirimea campionatului intern,  despre necazurile de la copii și juniori, despre dificultățile materiale ale cluburilor. Acesta e fotbalul din care el trebuie să se descurce, nu acela cocoțat de statistici  pe locul 7 ș răsfățat în clasament de respirațiile parfumate ale Angliei și Portugaliei.

Comments are closed.