OPINIE / Alin Buzărin scrie despre selecţionerul României: Dar Daum ”against who” a câștigat singurul său meci? Și ”how”?

lun, 13 martie 2017

Când se dă jos de pe facebook-ul federal, unde, să recunoaștem!, se descurcă mult mai bine decât pe bancă, herr Daum comite eroare după eroare. A mai comis una duminică seara, în direct, când, întrebat de ”tripla” proaspătă de câteva ore a lui Keșeru, a răspuns minimalist, tot cu o întrebare. Against who? Împotriva cui?

Against Lokomotiv Gorna Oreahovița, herr Daum, o nou-promovată, codașă, o echipă amărâtă din Bulgaria. Dar e vina lui că a trebuit să joace împotriva lor și că a dat trei goluri? Câte să le dea? Și dacă marca șapte goluri, replica tot ”against who?” ar fi fost!

Lui Daum îi cam stă în gât Keșeru și e limpede că l-a convocat doar pentru că are Florin Andone cartonașe galbene. Devine clar că-l va folosi pe Claudiu doar la nevoie, la mare nevoie, cu Danemarca și că în principiu neamțului îi cam miroase urât, a castraveți murați bulgărești, dar stricați, cam tot ce ține de Ludogoreț. Are prea puțină importanță că nu demult Keșeru a jucat, în tricoul verde al bulgarilor, against Copenhaga, against Basel, against PSG, iar against Arsenal a dat și gol.

Dacă tot a pornit discuția pe „against who”, să vedem că din 5 meciuri pe banca echipei naționale, marele ideolog a câștigat unul singur, „against” Armenia. Și că a făcut două egaluri amărâte against Kazahstan și against Muntenegru, două țări care nici nu existau pe vremea când el era în floarea vârstei și a carierei. Ca să nu-i mai aducem aminte ”how”, cum, a învins la Erevan, cu adversarii în zece oameni din minutul trei, într-un meci în care lovitura de începere nu s-a dat de la centru, ci de la punctul cu var din careul armenilor!

Și ca să ne întoarcem la minunata prezentare a lotului de pe facebook, unde Dragoș Grigore a fost anunțat deja ”our captain”, against who joacă Grigore la Al-Kataif sau cum s-o chema acea echipă quatareză? Penhtru că în salata de castraveți de la Ludogoreț există și ingredientul numit Moți, altă mirodenie balcanică. Pică greu la stomac?

Comments are closed.