OPINIE / Alin Buzărin scrie despre numirea lui Ganea la FC Voluntari: Găniţă Voluntar

mar, 26 ianuarie 2016

Ce-o fi mai bine, să alergi prin zăpadă la Ciuta de Buzău cu Călărașiul sau să pleci la căldurică în Turcia în treningul unei echipe de liga I?

Ionel Ganea a ales Voluntariul, căldurica și Antalya. A ales prim-planul. A ales să ia o echipă aflată nicăieri și să lase o casă de provincie, la Călărași, pe care o adusese până la căpriori și mai avea de pus deasupra acoperișul.

Cu Dunărea, putea să promoveze sau nu. Cu Voluntariul trebuie să facă exact lucrul pe care-l stăpânește cel mai bine. Anume, curățenie într-un lot des ca o pădure. Eliminarea balastului, a crengilor uscate. Nu-i va fi ușor, mult mai rutinatului Gigi Mulțescu fiindu-i fatală tocmai relația dificilă cu numeroșii veterani ai lotului.

La Călărași, Găniță avea un gazon ca ur răzor de ceapă și era pus să facă mereu economii, deși bugetul e unul dintre cele mai mari din serie. A trebuit să aștepte vreo două luni până când șefii să-l lase să-și ia antrenor cu portarii.

La Volunari e altceva. A venit cu tot cu staff, Szolomaier plus Sensei Niculae, tatăl lui ”Săgeată”.  Are condiții, va avea stadion nou. Dar duce în spate o istorie zbuciumată, fiind pus să se așeze pe o bancă pe care au stat în ultimul an Ile Poenaru, Vintilă, Stoican, Mircea Rădulescu, Gigi Mulțescu. Pe rând, firește, pentru că ar fi încăput cu greu toți deodată.

Avantajul lui Ganea față de cei de dinaintea lui e cel mai răsunător transfer din istoria Voluntariului. Adică e Mitică Dragomir. Fostul președinte al LPF nu-și joacă la Voluntari doar orgoliul personal, ci și cartea unei generații de conducători despre care celor tineri le place să spună că e expirată. Dacă nu era convins că va reuși, Mitică nu se băga niciodată în horă, călare pe un cal mort. El a călărit doar armăsari și acum, în 2016, chiar nu mai contează dacă bidiviii aveau sau nu epoleți sub șa.

 

Comments are closed.