OPINIE / Alin Buzărin scrie despre numirea antrenorului la FC Voluntari: Dinu și Claudiu

lun, 03 aprilie 2017

Așa cum lui Florin Marin i s-a spus că trebuie să termine sezonul regulat pe locul opt, probabil că și lui Dinu Todoran i s-a trasat că e obligatoriu să bată Mediașul. Cum n-a bătut, a fost schimbat, pentru că din câte am observat, la Voluntari vorba e vorbă.

Ai doar două puncte din nouă în playoff, pleci, acolo, la margine de zonă rezidențială se lucrează planificat și nu se tolerează nicio abatere față de ce s-a stabilit. Nemți de Ilfov, nu românași de-ai noștri, obișnuiți cu lasă-mă să te las. Sau, mai bine zis, cu Leasă-mă să te las!

În tot acest ocean de seriozitate și de fotbal planificat la milimetru, încape totuși o întrebare. Dacă Voluntariul n-ar fi fost egalat la acel corner, la ultima fază a meciului, ar mai fi trebuit Dinu Todoran să plece? Probabil că nu, e de priceput că s-ar fi așteptat următorul minut 94 nefericit. Acolo, pe stadionul cu nume de general, pare să se fi instalat deja un malaxor industrial de antrenori, o mașinărie infernală de pe a cărei bandă de producție încă nu e deloc clar ce trebuie să iasă.

În locul lui Dinu vine Claugol. cam aceeași generație, plus o diplomă Pro, plus ceva experiență, Clujul lui Walter, dar mai ales Mioveni. Acolo, la Mioveni, la Damila Măciuca (Niculescu a oprit și în respectivul sat vâlcean), acolo te călești pentru meserie. Ligile inferioare sunt aspre, se aleargă mult pentru bani puțini și într-un an de noviciat înveți cât în cinci. Cu Mioveniul, Claugol a scos Dinamo din Cupă, dar n-a fost destul în această meserie în care niciodată parcă nu e destul ce faci. Cine nu crede, să se uite la Ranieri, dat afară după ce-a ieșit titular cu Leicester, care e un fel de Mioveni sau de Voluntari al României.

La Voluntari Claudiu va avea de strunit un vestiar greu și influent și de intrat în grațiile unei conduceri mereu pretențioase și nerăbdătoare, care în nici doi ani de primă divizie a rulat mai mulți antrenori decât Arsenal sau United în ultimele trei decenii. Păcat, zidul roșiatic de la vestiare seamănă așa mult cu construcțiile englezești….

Comments are closed.