OPINIE / Alin Buzărin scrie despre mandatul rușinos al lui Daum: Ca să ratăm și Euro 2020, avem nevoie de timp

Dum, 11 iunie 2017

Nu atât ca să scape de gura lumii, cât să tragă de partea sa electoratul, Burleanu spune că în octombrie va trage linie cu Daum. La asta, neamțul are experiență. Dar, după ce trece furia post-Varșovia, probabil că lucrurile se vor calma, iar cei doi vor continua să făurească MARELE NIMIC împreună.

Bineînțeles că Daum n-o să plece de la echipa națională, deși în primul ceas al meciului de la Varșovia am trecut centrul terenului doar bubuind niște mingi lungi, iar atitudinea noastră a fost cam ca a Luxemburgului în Olanda, mult mai puțin ațoasă decât a Letoniei cu Portugalia, care până la primul gol al lui Cristiano s-a dus îndesat spre poarta adversă, așa cum noi n-am făcut-o niciodată în anul de când neamțul stă atât de calm pe banca României.

E nevoie ca Daum să rămână, pentru continuitate. Asta ni s-a spus și ni se va mai spune. Campania asta s-a cam dus, dar meciurile pe care le mai avem în toamnă el va trebui să cristalizeze echipa pentru preliminariile viitoare. Îl vom plăti așadar cu un milion de euro, pe el și pe staff-ul său, până în toamna lui 2018, când încep preliminariile pentru Euro 2020, doar ca să ne cristalizeze și să ne imprime mentalitate. Să ne învețe să atacăm și când n-avem mingea, deși se vede limpede că noi ne apărăm chiar și atunci când o avem.

Sigur că acum nu ne-am calificat pentru că Daum n-a avut destul timp. mai pe românește nu i-au ajuns două milioane (atâta a luat în doi ani, împreună cu trupeții săi!) de Euro ca să rateze en fanfare, cu mult înainte de soroc. Lui îi trebuiesc patru ani, adică patru milioane, ca să rateze un european la care e cam ca la Daciadă, adică participă aproape toată lumea.

Pe la mijlocul preliminariilor pentru Euro 2020, adică peste vreo doi ani, după cine știe ce înfrângere dureroasă sau după cine știe ce egal glorios acasă cu vreun Kazahstan, Daum ne va spune din nou că n-are timp și probabil că va cere prelungirea până în 2022. I-l vom acorda, firește, în virtutea răbdării noastre de a plăti un milion de euro pe an doar ca să vină unul să ne vorbească frumos și să ne spună, la fel de frumos, că n-avem jucători. ce, e mult un milion de euro ca să asculți niște povești?

Nu e deloc mult! Înseamnă doar o cincime din deficitul de buget al Federației.Merită! E un preț mic plătit pentru această consiliere psihologică pe care o acceptăm din partea unei nulități zaharisite și obosite, care la Varșovia nici n-a catadicsit să se ridice de pe bancă! Vreme de 90 de minute Christoph Daum a construit viitorul din poziția șezând!

Comments are closed.