OPINIE / Alin Buzărin scrie despre încă un start ratat al Concordiei: Cazne de Chiajna

Dum, 16 iulie 2017

Pe surse (Dolcesport), Alexa a vrut să bage echipa în cantonament, iar primarul i-a zis să n-o bage. Lung prilej de vorbe și de ipoteze… Cine știe ce-o fi fost? Dacă ești antrenor cu carnetul la tine, la o asemenea provocare îl saluți respectuos pe primar și pleci. Pleci de la echipă. Pleci de tot!

Dacă accepți, înseamnă că-ți asumi rezultatul. La fel, dacă rămâi, îți asumi și campania (săracă, extrem de săracă!) de transferări. Dacă te plângi că n-ai fundaș dreapta, înseamnă că ai acceptat să n-ai și să joci meciul ăsta, cu Timișoara, improvizând acolo cu Răsdan. (Mai puteau juca în zonă și Raul Costin, chiar și Fota, dar tot improvizații erau).
Ideea nu e nici de cantonament, și nici de fundaș dreapta. E vorba despre modul de a privi lucrurile. Chiajna e în prima ligă de șase campionate și acum l-a început (prost!) pe al șaptelea.

Aproape de fiecare dată a scăpat la potou, la o miime, la finiș. Nici nu se poate spune că a scăpat la mustață, pentru că la mustață a scăpat, la propriu, ediția trecută, Timișoara lui Ionuț Popa. Evitarea retrogradării l-a costatpe Popa mustața, dar cei de la Timișoara au priceput că dacă nu-și dreg cât de cât lotul, vor avea mereu emoții și-și vor rade mereu, mustăți după mustăți, de bucurie că au scăpat.

Chiajna n-are mustață, dar n-are nici lot. Pare un pod vechi, ruginit și șubred. Alexa spune că dacă nu-și îmbunătățesc lotul, vor lupta pentru evitarea retrogradării. Senzația e că acesta va fi obiectivul doar dacă-și îmbunătăesc lotul. Dacă nu mai transferă, au toate șansele să pice fără să mai lupte. Nu în fiecare an vine Milevski să te salveze, nu în fiecare an ai șansa de a întâlni o echipă relaxată în ultima etapă, cum a fost nu demult conjudețeana Voluntari.

E nevoie, într-adevăr, de reglarea problemei cantonamentului, după cum e adevărat că e nevoie și de un fundaș dreapta decent. Dar e nevoie nu doar de atât, ci de mult mai mult.

Comments are closed.