OPINIE / Alin Buzărin scrie despre echipele ilfovene: Cum se vor descurca primarii fotbalului din Ilfov?

lun, 30 mai 2016

Cu promovarea Afumațiului, Ilfovul are toate șansele să alinieze patru echipe între cele 22 din care se aude că va fi alcătuită liga secundă în sezonul viitor. Așadar, Clinceni, Afumați, Balotești și Berceni, ultima având toate șansele să scape în dauna Buzăului, lovit de scandalul pariurilor.

Peste tot sunt promisiuni și speranțe, mai ales că duminica viitoare vor fi alegerile locale. Canalizare, drumuri asfaltate și echipe de fotbal (cel puțin!) în liga a doua, aceasta pare să fie platforma electorală a celor care se vor (re)încinge cu cocardă tricoloră. Dar le va fi foarte greu, oricât de ispititoare pentru alegători ar fi promisiunile.

Cum spuneam, vor fi, după toate probabilitățile, 22 de echipe grupate într-o singură serie. Asta înseamnă că echipele ilfovene vor fi constrânse să meargă la Baia Mare, Satu Mare, Oradea (promovează Luceafărul!), Arad (dacă nu intră UTA), Pâncota (e posibil să se salveze)Timișoara de două ori (retrogradata plus nou-promovata ASU Poli), Cluj (dacă scapă U) . Adică în aproape tot nord-vestul țării, drumuri de cel puțin 600 de kilometri, pe care le faci din două bucăți, cu două nopți de cazare, plus mesele aferente.

La prima ligă, Chiajna, și, dacă trece de baraj, Voluntariul, vor avea de mers o singură dată până la Cluj. În rest, Mediașul și Târgu Mureșul, celelalte două repere transilvane ale primei scene, nu sunt atât de departe, în 5-6 ore de drum se rezolvă. Plus că la prima ligă vorbim de drepturi tv de la un milion de euro în sus, în timp ce la eșalonul secund, dacă se va negocia bine, 100.000 de euro pare să fie cota maximă la care o echipă poate spera.

Din cauza seriei unice și a acestor deplasări extrem de grele, un buget de 3-400.000 de euro, care până acum părea suficient, va urca automat spre 600.000. De unde ar putea veni acești bani?

Chiar dacă am accepta că finanțarea de stat e perfect legală (deși nu e, salariile și comisioanele impresarilor nu pot fi achitate din bani publici!), sumele respective par astronomice. Vorbim despre comunități locale nu foarte mari, în jur de 10.000 de suflete, câte taxe să strângi ca să-ți rămână și pentru fotbal, dar și pentru toate celelalte pe care le-ai promis în campania electorală?

Ca să nu-și frângă gâtul într-un campionat extrem de greu, de 42 de etape, cu deplasările despre care am vorbit, echipele din ilfov au neapărată nevoie de resurse financiare private!!!! De firme puternice, de investitori serioși, care să suporte salariile, lăsând în seama Consiliilor Locale doar asigurarea bazei sportive și a acestor cheltuieli de deplasare care nu vor fi deloc mici. Dar de unde să vină acele firme care să-i dea Afumațiului, să zicem, vreo două-trei sute de mii de euro pe sezon? Și de ce să-i dea? Ce câștigăacele firme din niște contracte care în mod normal presupun avantaje bilaterale?

E o întrebare interesantă, mai ales pentru nivelurile federale unde s-a plămădit această serie-mamut de 22 de echipe care se cam întrevede că vor termina campionatul viitor cu burțile lipite de spate! Dacă-l vor termina!

6 de comentarii pentru "OPINIE / Alin Buzărin scrie despre echipele ilfovene: Cum se vor descurca primarii fotbalului din Ilfov?"
 1. Caruta cu prosti spune:

  Pai dnle buzarin pana mai ieri afumatiul cheltuia bugetul unei echipe de liga 2 cel putin din calculele unora iar acum va puneti intrbarea ca de unde ar putea sa faca rost de bani pai domnilor hotarativa si pt dvs de unde fac celelalte echipe rost de bani o sa faca si cei de la afumati nu va fie teama

 2. bum spune:

  Se contrazic singuri pt k au fost pusi sa faca acel articol sa denigreze si sa isi bata joc de niste oâmeni si de o echipa frumoasa k Afumatiul

  • gigel spune:

   @Bum
   Ti-ai pus vreodata problema de ce jucatorii semneaza pe sume care tind catre 10.000 lei lunar si incaseaza mai putin de 2.000? discutam de sume nete
   Te-ai intrebat vreodata daca fotbalistii incaseaza salariul lunar de 80.000 tot net?
   Nu isi bat joc de nimeni si nu au spus nimic rau despre fotbalisti. Au facut niste calcule in conformitate cu documente si s-au intrebat unde se duc niste bani daca jucatorii au salarii de doi lei?
   Tie nu iti pasa daca esti din afumati? sunt si banii tai acolo asa cum sunt si banii mei!
   sau poate esti vreun beneficiar al banilor?

 3. Lupu spune:

  La câți bani se fura la Afumati nu-i problema o deplasare in ardeal

 4. bum spune:

  Gigel eu cred k tu nu stii ce vb cu sumele astea 10.000 de lei ?parerea mea este k voi uni visati sau ascultati prostiile la toti prostii dak nu stii la Afumati a gost curtea de conturi si a luat tot clubul la purificat tot din cauza la niste prosti care vb prostii si ce crezi au plecat cum au venit

 5. bum spune:

  Nu sunt beneficiar al banilor dar cat de cat cunosc ce este ls acest club