OPINIE / Alin Buzărin scrie despre debutul lui Contra: Ce înseamnă ”suflu nou” la națională?

lun, 02 octombrie 2017

Vom reuși să învingem la Ploiești o echipă modestă, infiltrată în UEFA și în Europa mai mult pe bază de petrol decât pe bază de fotbal? Vom izbuti să nu ne facem de râs la Copenhaga în fața unui adversar în mare formă, care tocmai a ucis Polonia cu 4-0 în seara în care noi făceam tumbe de bucurie că am reușit să răpunem zece armeni mititei în ultimul minut?

Păi noi, dădeam noi 4-0 Poloniei, treceam rezultatul cu litere de aur pe acoperișul Casei Fotbalului, să se vadă din avion, iar pe Daum îl propuneam selecționer pe viață! Vom fi în stare, chiar dacă pierdem în Danemarca, să facem rost de un corner la poarta daneză?

Punctul de unde își pornește Contra mandatul se află atât de jos încăt de aici, de la acest nivel, aproape că nu există decât urcuș. Unde să mai cobori? Ce să se întâmple mai rău? Să ne bată Kazahstanul la Ploiești și apoi să ne dea Cornelius cu Parken în cap la Copenhaga? Poate că ne-ar prinde bine, papara în fotbal și în viață are învățămintele ei. Dar poate că nu e cazul. Măcar fie și pentru aerul proaspăt adus de un nou selecționer, lucrurile ar trebui să se miște altfel.

Despre asta vorbesc zecile de specialiști întrebați în aceste zile ce ar trebui să aducă nou Contra la echipa națională. Și toți spun cam același lucru, că au încredere în el și că va trebui să aducă un suflu nou. În parte e adevărat. Dar în afară de Bancu, Bălașa, Alex Ioniță, Lobonț (?!!!), marile sale noutăți, Cosmin are datoria de a aduce FOTBAL ȘI REZULTATE. Sau REZULTATE ȘI FOTBAL, pentru că enumerarea e la fel de comutativă ca adunarea sau ca înmulțirea.

De discursuri motivaționale ne-am săturat, un an și ceva le-am auzit cu asupra de măsură (am citat din Burleanu). Ne-am săturat și de biciclete înșirate pe gazonul de la Mogoșoaia, și de îmbrățișatul la antrenamente, și de trasul autocarului cu frânghia. Vrem fotbal și rezultate, vrem să-l vedem pe Contra alergând de la un capăt la altul al țarcului tehnic, așa cum făcea în prima sa perioadă la Dinamo, vrem să strige ”Haida, haida!”, n-avem noi cum să-l transformăm în sfinx dacă el genetic nu e sfinx. Dar vrem ca echipa națională să ne reintre în sângele din care necazurile ultimului an au cam reușit să ne-o scoată!

Ce-ați zice de-o formulă cu Niță – Benzar, Bălașa, Moți, Ganea – Hoban – Ioniță, Băluță, Budescu, Bancu – Grozav? Deși n-o vom vedea niciodată, asta chiar ar fi un suflu nou!

Comments are closed.