OPINIE / Alin Buzărin scrie despre Danemarca – România: Cornerul la care visăm de-atâta timp

lun, 09 octombrie 2017

În mod normal ar trebui să aplaudăm în picioare remiza de lângă Mica Sirenă, să scoatem în evidență munca din teren, unitatea și forța de a scoate totuși ceva dintr-o cauză care părea pierdută la 1-0 pentru danezi și un om în minus de partea noastră.

Să lăudăm curajul selecționerului de a ne înfățișa debut după debut, inspirația lui de a încerca, după mulți ani, să ne ofere o echipă națională cu doi atacanți de meserie.
Să-l certăm patriotic pe Dinu care a spus că un selecționer răgușit, fără glas, vine mai degrabă din Cartea Junglei. Nu-i adevărat, mister! Suferința laringiană acută, lezarea vremelnică a coardelor vocale, vin de la Posada, Podul Înalt, Călugăreni, Mărășești, Oarba de Mureș, izvorăsc din eroismul și din dorința de izbândă ale acestui neam! Toți marii noștri bărbați au terminat luptele răgușiți, dar victorioși! Sus inima, sus Patria!

Dacă avem acest logos, ne mințim singuri. Până la egalarea lui Deac n-am prea dat prin careul lor. Într-adevăr, dincolo de glume patriotarde, introducerea lui Țucudean lângă Keșeru a fost curajoasă, dar și logică. O echipă care rămâne în zece joacă grupat, în 4-4-1, doar dacă-i convine rezultatul. Faptul că selecționerul l-a băgat și pe Țucudean denotă că nu-i convenea scorul, deși minute bune după eliminarea lui Ganea jocul României lăsa de înțeles că până la urmă ne mulțumim și cu o înfrângere onorabilă.

Dacă admitem că suntem pe un drum bun, o facem doar pentru faptele petrecute pe gazonul danez din minutul 80 încolo. Introducerea lui Țucudean, egalarea, revolta de final a unei echipe care până atunci făcuse un joc modest, în cel mai bun caz mediocru.

Însă dacă pe Daum l-am făcut praf după turul de 0-0 de la Cluj pentru că n-a avut niciun corner la poarta daneză, nu putem să nu observăm că noul selecționer a repetat performanța!
Conform portalului uefa.com, raportul cornerelor a fost, la Copenhaga, 8-0 pentru danezi. În 180 de minute cu Danemarca, deși ne-am împărțit punctele cu ei și am marcat un gol, exact cât am și primit, n-am reușit să avem și noi un corner, cât de mic, acolo. Ca să ai corner, trebuie să te apropii de poarta lor și, dacă nu reușești, măcar să tragi de la distanță. De șutat, în afara golului, noi am făcut-o o singură dată, Stanciu, dintr-o lovitură liberă bătută anemic, mingea fiind prinsă fără emoții de Schmeichel-junior, deși foarte bine putea să-i facă stop pe piept.

Comments are closed.