OPINIE / Alin Buzărin scrie despre conflictul Burleanu – Lupescu: Sir Alex, Răzvan și Johnuz romanian label

mie, 07 iunie 2017

Ionuț Lupescu zice că Burleanu minte. Că n-au avut nicio discuție la Cardiff, ci doar o simplă întîlnire într-un lift în care se mai afla și Sir Alex Ferguson. Că nu i-a spus prezidentului nici că va candida, nici că nu va candida la FRF. Ionuț, nu cumva ai uitat?

Sigur nu vrei să divulgi compatrioților tăi un episod de mare însemnătate pentru fotbalul din România, vegheat de la o palmă distanță de una dintre somitățile fotbalului mondial? N-am crezut, am pus mâna pe telefonul imaginar și l-am sunat pe Sir Alex. Cine nu crede, poate verifica listingul lui, e telefon de serviciu de la Camera Lorzilor.

Oh, Romania? Sure, my dear! Glad to hear you! Yes, I remember, of course I remember. Who? Johnutz? Of course, stai să-ți povestesc….

Eram în lift, la Arms Park….Sau la Glasgow? Sau la Old Trafford? Știi, la vârsta mea, fac 76, nu-ți mai prea aduci aminte, mai ales c-a fost demult, acum trei zile a fost. A, ba nu, eram la Cardiff, of course Cardiff, Arms Park,Millenium îi spune acum, îmi amintesc perfect. Cu Johnutz eram, știi, el e tânăr, în putere, mă mai sprijină, și îmi place numele lui. Vine de la Johnny. Red label, de la mine de acasă, din Scoția. A fost prietenul meu cel mai bun. Atât de bun, încât i-am preluat culoarea în obraji….

Cum ziceam, eram cu Johnutz, romanian label. S-a deschis ușa de la lift. Pe jos era mochetă, în față oglindă. M-am uitat în oglindă.Arăt bine, la 76, am pielea încă intiinsă. Și sunt încă în putere, n-a trecut decât un deceniu și ceva de când aruncam cu ghedata în Becks. Neseriosul! Eu discutam despre tactică, el avea gândurile la Victoria….
Și când s-a deschis ușa de la lift, lângă mine și Johnutz a apărut un young man! Ce alură! Ce ochelari! Ce costum impecabil! Am crezut că mi-a zis ”good afternoon, Sir!”, dar nu era așa. La vârsta mea, la 76, încă aud perfect. Chiar m-a impresionat. Mi-a zis textual ”Predictibility, Sir!”. I-am răspuns aproape mașinal, mecanic. ”Predictibility, my dear!”. Deși habar n-am ce înseamnă.

Dacă-l luam cu de-astea pe Cantona, n-aveam nicio șansă. Sau pe Roy Keane. Sau pe Giggs. Dar lui i-am răspuns pe limba lui. Pot depune mărturie că Johnutz și acel young man pe care nu știu cum îl cheamă au vorbit apoi între ei. Liftul urca, sau poate cobora. De plictiseală, am numărat silabele. Zece au fost. Părea să fie o conversație interesantă, dar între timp liftul s-a oprit, iar acel impecabil gentleman a coborât, nu înainte de a mă saluta. ”Sustenability, Sir!” Iarăși, fără să știu ce înseamnă, i-am răspuns mecanic.

”Sustenability, my dear!”. După ce s-au închis ușile, l-am întrebat pe Johnutz cine era tânărul și impecabilul gentleman cu care vorbise preț de zece silabe. Mi-a zis că era un cunoscut din Romania. Frumoasă limbă aveți… Predictibility, sustenability…. o să-l rog pe Johnutz să mă mai învețe câteva cuvinte. Chiar dacă sunt Sir, mereu am câte ceva de învățat… Good bye, romanian friends! Predictibility for your soccer!

Comments are closed.