OPINIE / Alin Buzărin scrie despre arbitrii deghizați în turneele amicale: Anchete și bărbi

mie, 01 februarie 2017

A trecut deja o săptămână de când vorbim de bărbi lăsate, rase sau lipite, de primari de comună care fac pe arbitrii și dau penaltyuri prin cantonamente, de români care se dau drept turci sau sloveni și de tot ce înseamnă clara și incontestabila implicare a unor supuși ai FRF în mafia internațională a pariurilor.

Promptitudinea Federației în a reacționa e de-a dreptul emoționantă! Aproape c-o egalează pe-a ministrului Justiției cu deja clasicul ”Altă întrebare”! Luările de poziție ale forului din strada cu nume de sergent au fost la modul cât se poate de paleativ. Comisia de Arbitri a spus că până la clarificarea lucrurilor cei implicați sunt suspendați.

Iar Departamentul de Integritate a luat aerul superior-misterios al agentului CIA Mulder, care în fiecare episod din serial știa mult mai multe decât spunea. Ceva la modul noi eram demult pe fir, aveam cazul în studiu, așteptam precum Minerva Tutovan, eroina Rodicăi Ojog Brașoveanu, să scape suspectul o batistă pe jos, și astfel să-i dovedim adevărata vinovăție.

Păi dacă Departamentul de Integritate știa, de ce n-a intervenit? Ce știa? Că niște dâmbovițeni se dau drept turci prin cantonamente. Nu era suficient? Dacă era așa, de ce n-a luat legătura cu echipele să le prevină, măi, oameni buni, vedeți căî mâine vă arbitrează niște turci din Târgoviște care or să dea o sută de penaltyuri, și pentru voi, și în favoarea voastră?! CCA de ce n-a făcut adresă către AJF Dâmbovița, către dl. Tudor, care conduce instituția de un sfert de veac, să-i spună să-i cheme la raport pe subordonați, cu sau fără barbă?! Să vadă dacă au fost în Antalya sau Cipru.

Să facă adrese la Instituțiile Statului pentru ca acestea să le ia telefoanele și mailurile la verificat.

Ambele entități, atât CCA, cât și departamentul de Integritate, sunt părți componente ale FRF. Acum era momentul ca diverșii funcționari federali care nu se pricep la fotbal absolut deloc, și sunt destui în această situație, să arate că se pricep, totuși, la ceva. La o anchetă, la o adresă către Poliție sau către Parchet, la orice!

Domnii așteaptă în birouri dezvăluirile presei și le savurează, probabil, cu același nesaț ca și tanti Aglaia când dă gata în trei ceasuri un roman polițist. Par niște excelenți observatori din afară ai lucrurilor, dar ar trebui să fie anchetatorii efectivi ai acestui caz. La trei ani de mandat ar avea, în sfîrșit, ocazia să se remarce și cu altceva decât cu niște vorbe goale de care cei care-i ascultă s-au săturat.

3 de comentarii pentru "OPINIE / Alin Buzărin scrie despre arbitrii deghizați în turneele amicale: Anchete și bărbi"
 1. Gheorghe spune:

  Sa ia si meciurile cand erati dumneavoastra la Branesti in liga a doua,poate erau arbitrate tot de acesti domni.Sunteti un om foarte corect si se vede asta,felicitari pt articol.

 2. Anonim spune:

  Apropos de alt subiect: cum se face ca cel mai bun antrenor de liga 2 a , prietenul mariei voastre Balint Gusy a fost respins la examenul pentru licenta? Vrem sa antrenam fara licenta pentru ca nu santem capabili sa reusim un examen nu pentru alte motive. Rusine

  • Anonim spune:

   Una dintre conditiile importante era obligativitatea de a fi antrenat undeva in ultimul an, ceea ce la Balint nu a fost cazul (din pacate)