Olimpice, dar fără medalii – Ministerul Educației n-a avut bani!

mar, 05 iunie 2018

Olimpiada Națională Școlară, la handbal feminin, și-a derulat ultimul act, cu câteva zile în urmă, evenimentul desfășurându-se la Sala de Sport a Școlii 205, din București. Au fost opt finaliste, care au fost împărțite în două grupe:
Grupa I
Media București
Rm Vâlcea
Brașov
Ploiești

Grupa a II-a
Baia Mare
Roman
Brăila
Sebeș

”Am avut o finală de vis, împotriva fetelor de la Vâlcea, pe care am câștigat-o fără probleme. Trofeul de anul acesta este răsplata muncii noastre, a seriozității cu care ne facem treaba, la Colegiul Media. În 2017 am ratat coroana cu lauri, pentru că au fost și factori externi, care au influențat rezultatul final, dar anul acesta am reușit să ne distanțămși să învingem clar- este o satisfacție deosebită pentru noi, care arată cât suntem de dedicați profesiei. Din păcate, organizatorii s-au prezentat slab, și mă refer la cei de la Ministerul Educației – aceștia au făcut premierea cu o cupă și o diplomă, pentru fiecare echipă, însă copiii și-ar fi dorit câte-o medalie, să aibă amintire de la acest moment fericit din viața lor. Și, culmea, premiile au fost mai consistente la Faza pe Municipiu, unde Inspectoratul Școlar a avut alocat fonduri serioase, am înțeles că au fost cam 1000 de euro, pentru fiecare școală participantă.

Revenind la Turneul final în sine, vreau să spun că atu-urile noastre au fost coeziunea grupului, am fost o familie, vreau să spun – iar diferența au făcut-o nivelul ridicat al portăriței Andreea Chetraru și al centrului Bianca Marin. Au arătat că au valoare, ajutând echipa să depășească toate adversarele, din drumul spre marele trofeu.. Sigur, a fost și aportul nostru, al celor doi antrenori, Florin Stroescu și Manu Stănescu, însă noi am fost fericiți să lucrăm cu astfel de handbaliste”.

Iată și numele școlărițelor olimpice: Emilia Andreea Zamfir-Dan, Patricia Valentina Moraru, Mădălina Tincu, Iuliana Florentina Nițescu, Ionela Leuștean, Andreea Gădăleanu, Diana Lăscăteu, Andreea Bianca Chetraru, Oana Ștefania Jipa, Bianca Marin, Andreea Marin, Andreea Păitaș.

Ionel Pană

Comments are closed.