Nu îţi mai poţi lua jucăriile şi pleca acasă când vrea muşchiul tău

vin, 12 iulie 2013

Subiectul ultimelor zile în fotbalul ilfovean a fost decizia clubului de la Corbeanca de a nu se înscrie în Liga a III-a, deşi obţinuse acest drept pe teren, după ce a câştigat titlul în play-off şi a câştigat barajul pe muchie de cuţit. Se pare totuşi că a fost o decizie luată fără a fi gândită până la capăt, ignorându-se schimbarea de regulament făcută de FRF. Astfel, o echipă de Liga a IV-a promovată la baraj, dar care nu se mai înscrie în campionat, indiferent din ce motiv, este pusă pe genunchi de federaţie şi ruptă-n două adică, mai pe înţelesul tuturor, este retrogradată în ultima ligă jucabilă din judeţul de origine şi primeşte şi interdicţie de promovare în Liga a III-a timp de trei sezoane.

Sancţiunea este foarte dură, dar necesară, pentru că aşa se vor evita de acum încolo – sau cel puţin aşa se speră – situaţiile penibile din sezonul de abia încheiat al eşalonului terţ, în care o parte din serii au terminat sezonul doar cu trei sferturi sau chiar două treimi din echipele pe care le-au avut la start.

Da, este o sancţiune nedreaptă pentru că a venit la finalul sezonului şi le pune într-o situaţie dificilă pe unele echipe, care nu s-au gândit la ce se înhamă când au tras la promovarea în Liga a III-a. Pentru multe din aceste echipe, sancţiunea FRF este echivalentă cu desfiinţarea, lucru care ar fi păcat să se întâmple şi la Corbeanca. Nu de alta, nu se joacă în mijlocul tăpşanului, ca în alte părţi, au un teren bunicel, apt de Liga a III-a, iar localnicii sunt iubitori de fotbal, lucru vizibil atât la play-off, cât şi la baraj.
Sigur că este greu să joci în Liga a III-a, pentru că sunt alte cheltuieli, mult mai mari, începând de la salarii şi terminând cu partea organizatorică – deplasări, baremuri şi alte taxe, dar şi satifacţia este pe măsură.

De aceea, Corbeanca ar trebui ca în al 25-lea ceas să se trezească la realitate şi să renunţe la ideea de abandon. Dar pentru asta trebuie să îşi rezolve problemele din bucătăria internă, care sunt destul de numeroase, aşa cum reiese din comentariile de pe siteul IlfovSport, majoritatea fiind provocate de turul de forţă din 2013 făcut pentru a-şi asigura titlul.

La această oră, Corbeanca este dovada vie că uneori orgoliul personal şi mândria de sine pot fi uneori fatale. Asta pentru că dorinţa de a îşi lua revanşa după eşecul dureros suferit vara trecută în faţa Cernicăi, este la un pas să ducă echipa în colaps. Este adevărat că pacientul nu e încă mort, după cum a declarat-o joi şi Daniel Marin la Sport Total FM, însă injecţia cu epinefrină trebuie să îi fie administrată destul de repede sau în scurt timp îi vom citi necrologul.

Mihai ANDRIEŞ

Mihai Andrieş este un jurnalist cu 6 ani de experiență la cotidianul ProSport. Este redactor coordonator al siteului Liga2.ro de la fondarea acestuia în 2008, statistician pe ligile inferioare de peste 10 ani şi a colaborat la emisiuni despre Liga 2 şi Liga 3 cu Radio Bucureşti şi Sport Total FM.

0 de comentarii pentru "Nu îţi mai poţi lua jucăriile şi pleca acasă când vrea muşchiul tău"
  1. […] Click aici pentru continuarea articolului! […]