Norvegia ne-a luat primul Trofeu Carpati, la junioare!

lun, 20 martie 2017

Aflat la debut, Trofeul Carpati la junioare a avut o prima iesire in public multumitoare, atat pe linie sportiva, cat si de organizare, mai ales ca gazda a competitie a fost Valcea, un oras cu traditie si multa istorie handbalistica.

De vineri si pana duminica, in Sala Traian din localitate, iubitorii de handbal din Valcea au putut vedea la lucru nationalele Norvegiei, Poloniei, Rusiei si Romaniei, echipe care au etalat un joc modern si in viteza. De departe, handbalistele din Norvegia au fost vedetele turneului, cu trei victorii, din tot atatea partide disputate, exceland la combativitate, viteza, ritm sustinut si multa inventivitate. Norvegia a batut Rusia in prima zi, scor 38-22, apoi a invins Polonia, 26-23, pentru ca in marea finala sa treaca si de tricolorele noastre, cu 24-20.

Si pentru ca a venit vorba de nationala noastra, trebuie spus ca antrenorii Ion Ivan, Marius Danulet si Ildiko Barbu Kerekes au prezentat o echipa bine cladita, cu handbaliste puternice si cu un bagaj tehnic apreciabil. Romancele au depasit Polonia, 33-22, apoi Rusia, 29-27, dar au pierdut in fata Norvegiei, asa cum am mai scris, cu 20-24. Neobisnuite cu trei meciuri in trei zile, si mai ales la o asemenea intensitate, fetele noastre n-au mai avut aceeasi luciditate, impotriva Norvegiei, ba chiar a lipsit si forta de patrundere a interilor, iar jocul cu pivotul n-a mai fost atat de eficace. Dar chiar si-asa, selectionata Romaniei a aratat destul de bine si sunt semne ca si aceasta generatie se poate lipi de medalii, in competitiile internationale. De altfel, doua din premiile speciale oferite de gazde au revenit Dianei Ciuca, pentru cel mai bun portar, si Danielei Marin, declarata MVP-ul turneului. Au mai primit recompense novergianca Thale Deila Rushveldt, pentru cele mai multe goluri inscrise, si Marte Siren Figenschau, tot din Norvegia, declarata cea mai buna aparatoare (foto Arena Valceana).

Cat despre organizare si organizatori, putem spune ca totul a fost la superlativ – cazare si masa pentru invitati, cupe, diplome si alte premii pentru participanti, mijloace de informare pentru presa si spectatori. De toate s-au ocupat vicepresedinta Federatiei, Steluta Luca si sotul ei, Andrei Luca, doi copii ai Valcei, care au gasit sprijin si intelegere la toate oficialitatile orasului, la prieteni, la societati comerciale cu care au ramas in contact, de pe vremea fostului Oltchim.

Comments are closed.