Monica a pierdut, dar merge mai departe!

mar, 29 martie 2016

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu a pierdut fără drept de apel meciul împotriva britanicei Johanna Konta, scor 2-6, 2-6, în Turneul Premier de la Miami, Statele Unite ale Americii, însă rămâne în competiție, dar la dublu, unde a ajuns în sferturi de finală, alături de rusoaica Margarita Gasparian. În ultimul meci, cele două au furnizat o mare surpriză, învingând cuplul favorit al competiției, scor 6-4, 6-2, alcătuit din elvețianca Martina Hingis și indianca Sania Mârza, numărul unu mondial. Niculescu și Gasparian și-au asigurat un cec de 42.000 de dolari și 215 puncte WTA la dublu.

Revenind la meciul de simplu al Monicăi, trebuie să spunem că românca făcut doar act de prezență la fileu, ea fiind condusă de Konta cu 4-0, în primul set, și cu 5-0 în cel de-al doilea. Nu i-a funcționat nici serviciul, nici acel faimos slice, nici n-a alergat cum trebuie, semn că jucătoarea noastră nu s-a întrebuințat la adevărata ei valoare – probabil că se gândește să prelungească cât mai mult parcursul bun de la dublu, alături de rusoaica Gasparian.

Din păcate, și cealaltă româncă din competiție, Irina Begu, a pierdut în optimi, scor 1-6, 3-6, la americanca Madison Keys, cap de serie 22. Astfel, în sferturile de finală ale probei de simplu feminin, din Turneul Premier din Miami, Florida, a rămas doar Simona Halep, care o va întâlni, în această fază, pe elvețianca Timea Bacsinszky, locul 20 WTA, care a depășit-o surprinzător pe a treia favorită a turneului, poloneza Annieszka Radwanska, scor 2-6, 6-4, 6-2.

Comments are closed.