Mircea Bornescu și fiul fac senzație în Voluntari

vin, 01 martie 2013

Pe Mircea Bornescu am hotărât să-l prezentăm în IlfovSport într-o ipostază total diferită decât cea cunoscută, de portar în Liga I. Şi nu orice portar, ci unul care din 2006, de când activează în primul eşalon, are printre cele mai mari medii.

Anul trecut, când am descris situaţia Academiei de fotbal de la Voluntari, condusă de Mircea Rădulescu, am întrebat cine este cel mai tânăr jucător din Ilfov, iar răspunsul a fost dat pe loc: Nicolas Bornescu, nimeni altul decât fiul portarului cu buletin de Voluntari.

Mircea Bornescu este cetăţean al Voluntariului de când le-a cumpărat părinţilor o casă. Pe Nicolas l-a dus de la 4 ani la fotbal, însă puştiul a ales să marcheze goluri, nu să-i calce pe urme tatălui, care are rolul de a nu primi goluri. Încă din primele minute de întrebări, Mircea Bornes¬cu întâmpină mari dificultăţi cu energia lui Nicolas, dar şi a nepotului, Angel, poreclit Ali.

Cei mici încep să alerge prin vestiar, vor o minge să o bubuie în pereţii vestiarului, pe care o şi primesc. Lovesc aşa de tare pereţii, încât avem impresia că o să cadă tencuiala din vestiarul de la Voluntari. Mircea are mari probleme cu cei doi, pe care reuşeşte să-i liniştească doar pentru maximum două minute în timpul reportajului.

Nicolas şi Ali, urmăriţi de Bornescu la toate meciurile

Chiar dacă este ocupat şi plecat în cantonamente, Mircea Bornescu nu ratează niciun antrenament al celor mici, pe care îi conduce până la baza sportivă din Voluntari, după programul de la grădiniţă, şi este prezent la toate meciurile lor.

„Nicolas are 8 luni de când joacă fotbal, la fel ca şi Angel, care este nepotul meu, băiatul surorii mele Maria. Nicolas are 5 ani, iar Ali a împlinit 6, e mai mare cu un an. Nicolas joacă atacant, iar Ali este portar, doar că uneori se plictiseşte între buturi şi mori de râs când îl vezi ieşind să marcheze. Crede¬ţi-mă, e o plăcere să îi vezi jucând fotbal. Nu ratăm niciun antrenament, totul e foarte serios, şi îi creştem în spiritul Universităţii Craiova şi Rapidului”, spune Mircea, care râde când îşi aminteşte că la vârsta lor nu juca într-un cadru organizat, ci doar pe maidan.

Întreaga poveste a familiei Bornescu din Voluntari o puteți găsi în numărul din luna ianuarie a revistei IlfovSport.

Comments are closed.