Minaur a încheiat en fanfare turneul de la Sf Gheorghe, umilind Gloria Bistrița!

mie, 04 noiembrie 2020

Să nu se supere antrenorul Gloriei, Horațiu Pașca, de această exprimare, dar am văzut limitele echipei sale – oricât de mult s-ar fi zbătut Rațiu, Ilyna, Costa sau Dincă, n-ar fi luat niciodată punctele puse în joc! Minaur a jucat cu o mare lejeritate, n-a apăsat prea mult pe accelerație, iar când Gloria s-a apropiat mai mult, fetele din Baia Mare au zvâcnit de câteva ori și și-au luat, din nou, distanța necesară.

Da, a fost o primă repriză echilibrată, pentru că și gruparea din Bistrița are pretențiile ei, ba chiar și câteva handbaliste care pot ține pasul cu oricine, însă nu este calitate pe toată banca de rezerve, iar valoarea Gloriei stă doar într-o mână de jucătoare. În plus, nici la Minaur lucrurile nu sunt așezate, iar motorul echipei se urnește ceva mai greu, până ajunge la turație. Mai sunt și pe-acolo orgolii, care răbufnesc, uneori, pentru că staff-ul tehnic nu știe să gestioneze vestiarul cu toate tensiunile lui. Cred că sunt prea mulți în ”Comitetul de Conducere”, care-și bagă nasul și stau prea aproape de handbaliste, iar asta nu poate decât să dăuneze – Minaur are acum un lot de excepție, care trebuie pus la treabă fără să fie influențat…

Aș vrea să ne oprim puțin la Asuka Fujita, prima japoneză din Liga Florilor, care a ajuns să fie o jucătoare determinant pentru Minaur – în doar două partide, Fujita a marcat 10 goluri, contribuind decisiv la victoriile echipei sale. Ea a venit la Minaur în vara acestui an, iar primarul orașului, Cătălin Cherecheș, un mare iubitor al handbalului băimărean, și susținător al fenomenului, în același timp, a avut de la început numai cuvinte de laudă pentru niponă: ”Prima handbalistă japoneză din Liga Florilor, Asuka Fujita, va evolua alături de CS Minaur începând din această vară. Extrema dreaptă, în vârstă de 24 de ani, este recunoscută pentru rapiditatea ei, înscriind 100 de goluri în cele 38 de meciuri jucate pentru echipa națională a Japoniei.

Înainte de a ajunge la echipa cu care planificăm să cucerim podiumurile naționale și internaționale, Asuka a evoluat pentru campioana Germaniei, Borussia Dortmund, între 2018 – 2020. Înainte, a jucat pentru Sony Semiconductor Manifacturing/Japonia, în perioada 2014 – 2018”, comenta primarul. La momentul perfectării transferului, Asuka și-a dezvăluit și ea intențiile: “În 2018 am decis să vin în Europa să joc pentru Borussia Dortmund, pentru a-mi ridica nivelul și a mă pregăti pentru Campionatul Mondial din 2019 și pentru Jocurile Olimpice, ambele competiții găzduite de Japonia. Am avut doi ani foarte buni în Bundesliga, cu un final fericit, terminând pe primul loc, ceea ce a adus și calificarea în Liga Campionilor.

Acum sunt gata pentru un nou pas și privesc înainte și să joc într-o echipă de succes, urmând să evoluez pentru CS Minaur Baia Mare. Mă aștept să învăț multe alte lucruri, într-un mediu sportiv nou și privat. Îmi doresc să fiu unul dintre pilonii unei echipe de succes!”. Și se poate spune că japoneza s-a integrat bine în familia maramureșeană, echipa ei, Minaur, ocupând locul doi în clasament, după numai cinci meciuri disputate.

Comments are closed.