Meciul dintre Ronaldo și Messi va fi arbitrat… de Mircea Lucescu!

sâm, 03 octombrie 2020

Incredibil, dar adevărat – la cei 75 de ani ai săi, românul Mircea Lucescu, unul din cei mai titrați antrenori din lume, va trebui să arbitreze ciocnirea dintre titanii Cristiano Ronaldo și Lionel Messi. Și vorbim de grupele Champions League, de viitoarele meciuri, ediția 2020/2021, unele chiar adevărate ciocniri între titani ai fotbalului, de pe Bătrânul Continent!

Și mă opresc la Grupa G, acolo unde-i regăsim pe eternii rivali ai dreptunghiului verde, Cristiano Ronaldo, de la Juventus Torino, și Lionel Messi, în continuare la Barcelona, între care s-a intercalat tehnicianul de legendă Mircea Lucescu, aflat pe banca tehnică a celor de la Dinamo Kyev. Ronaldo, în vârstă de 35 de ani, și Messi, ajuns și el la 33 de ani, au fost adversari aprigi vreme de nouă ani, în liga spaniolă, când vedeta portugheză juca la Real Madrid. Cei doi se confruntă pentru prima dată în faza grupelor a Ligii Campionilor, însă istoria consemnează că Messi l-a învins pe Ronaldo, totuși, atunci când Cristiano juca la Manchester United, iar Diavolii roșii se înclinau cu 0-2 în fața Barcelonei, unul din goluri fiind marcat de Lionel.

UEFA a dat și vestea cea mare – în această fază a grupelor sunt admiși și spectatorii, organizatorii având voie să umple stadioanele cam 30% din capacitate, autoritățile locale având, totuși, ultimul cuvânt în această decizie a UEFA! Atenție, însă, vor fi admiși doar fanii de acasă ai echipelor gazdă, aceste impuneri UEFA fiind valabile și pentru Champions League, și pentru Europa League, cât și pentru jocurile echipelor naționale!

Sigur, la prima vedere, Kievul lui Mircea Lucescu este considerat fără nicio șansă, în fața celor doi coloși, și toți se gândesc doar la scoruri fluviu. Doar că cine spune asta uită că pe banca ucrainenilor se află românul Mircea Lucescu, cel care, în doar două luni, a revigorat Dinamo și a făcut-o să câștige, deja, un prim trofeu, Supercupa Ucrainei. Mai mult, Mircea Lucescu este un antrenor ambițios, dar mai ales valoros, care știe să mute perfect, în astfel de situații critice. Nu, Lucescu nu vrea să cadă de pe un cal frumos, cum se spune, se gândește chiar la surprize pe tabela de scor, veți vedea…

Iată programul derby-urilor din Grupa G:
– 20 octombrie, Dinamo Kiev – Juventus Torino (19:55)
– 28 octombrie, Juventus Torino – FC Barcelona (22:00)
– 2 decembrie, Juventus Torino – Dinamo Kiev (22:00)
– 8 decembrie, FC Barcelona – Juventus Torino (22:00, ora din țările care găzduiesc meciurile)

Comments are closed.