Maximilian Gavrilă: ”Fără Irina Neacșu n-aș fi bătut Media”!

lun, 19 februarie 2018

În ultima etapă a Junioarelo I, Seria C, ASC Școala 181 a învins Media, scor 23-21, victorie care le dă speranțe elevelor lui Gavrilă să spere la accederea în Turneul semifinal. ”Mai trebuie să bat încă odată pe CSȘ Călărași, abia atunci pot spune că am calificarea în buzunar”, comenta Gavrilă.

Conform foii de joc, ambele formații au condus pe tabelă, cu un plus, totuși, pentru Școala 181 care a fost mai constantă. Din păcate, antrenorul de la Media, Manu Stănescu, s-a arătat nemulțumit, cu câteva zile înaintea meciului, pentru faptul că Federația i-a devansat meciul cu ASC 181, fără să fie și el întrebat. ”Știu că s-a făcut această mutare, pentru ca cea mai bună jucătoare a lui, Irina Neacșu, să fie prezentă și să contribuie la jocul echipei sale (n.n. Neacșu a fost decisivă, înscriind 12 goluri!). Am vorbit la Federație și mi s-a invocat interes național, vezi Doamne că pleacă un lot la Campionatul Mondial Școlar, iar Neacșu trebuie să fie prezentă. Dar ce treabă acest Mondial cu Federația, că este acțiunea Ministerului Educației”, se arăta mirat Stănescu.

”Stănescu să nu vorbească – a uitat că acum doi ani și Media a făcut la fel, a devansat niște meciuri. Mai mult, la acest Mondial participă o echipă de la Liceul Energetic din Vâlcea, unde învață toate fetele de la Centrul Național al Federației, prin urmare există un mare interes și din această direcție”, a replicat antrenorul de la 181. Trebuie să mai spun că Gavrilă n-a avut la dispoziție decât șapte jucătoare – fetele merită toată lauda, că au reușit să ducă până la capăt și acest meci: Andreea Zaharia, portarul care și-a salvat echipa din multe situații de gol, Ana Moldoveanu, 2 reușite, Alexandra Reinhardt, 2 goluri, Sanda Pene 1, Irina Neacșu 12, Vișan Mariana 2, Oana Tiuca 4, Maria Tudor.

Iată, așadar, că Irina Neacșu, handbalista repudiată de un anume Ivan, fost selecționer la naționala de junioare, își demonstrează valoarea, și la echipa de club, și la naționala școlară, fiind dorită cu mare insistență de toți tehnicienii. Ne bucurăm pentru Irina, că a putut depăși perioada de tristă amintire a lui Ivan cel Groaznic, căruia îi plăcea s-o umilească mai ales în public. Ea va intra în istoria handbalului românesc, dar Ivan nu!

Ionel Pană

1 comentariu la "Maximilian Gavrilă: ”Fără Irina Neacșu n-aș fi bătut Media”!"
  1. Anonim spune:

    felicitari irinuca, sa fii sanatoasa si mult noroc in continuare !!!!!!