Mănuși de viitor. David Duțu plonjează spre afirmare

joi, 10 mai 2018

Tânărul internațional de juniori al echipei SC Popești Leordeni speră să revină pe gazon în ultima partidă a campionatului

Promițătorul portar al echipei SC Popești Leordeni, David Duțu, va împlini 18 ani pe 1 iunie și privește cu încredere către viitor. După ce a făcut primii pași pe un teren de fotbal la o vârstă fragedă, 7 ani, și a trecut, apoi, pe la Sportul Studențesc, Rapid și FC Voluntari, Duțu s-a aflat, o vreme, și în curtea unui club englez cu pretenții, West Bromwich Albion. Goal-keep-er-ul face acum pași clari pe calea creionării unei cariere de succes la o formație de la nivelul celui de al treilea eșalon competițional.

Debut la nici 17 ani la SC Popești Leordeni

David Duțu a așteptat șase luni momentul în care a debutat, la o vârstă fragedă, în tricoul echipei din Popești Leordeni. ”Era ultima partidă din campionatul trecut, jocul cu Înainte Modelu. Antrenorul Viorel Dinu mă pregătise toată săptămâna premergătoare debutului dar la ora partidei am fost doar rezervă. Am intrat la pauză și mi-am făcut bine treaba”, rememorează momentul debutului tânărul portar. La nici 17 ani împliniți David Duțu a bifat una dintre cele mai precoce apariții ale unui portar în peisajul celui de al treilea eșalon competițional din România. După ”botezul” din ultima etapă a campionatului a trecut a urmat stagiunea actuală în care Duțu a fost, etapă de etapă, preferatul antrenorilor Popeștiului, Viorel Dinu, Dan Păun și Cristian Popescu, între buturile divizionarei C până la momentul unei accidentări care l-a scos din circuit în ultima lună.

Sigur printre ”tricolori”

Prestațiile bune ale lui David Duțu în poarta echipei din Popești Leordeni nu au rămas fără ecou nici la nivelul loturilor naționale de juniori. Tânărul portar al grupării ilfovene a devenit un client fidel al convocărilor la echipele naționale Under 17 și 18. Duțu a bifat 12 partide în tricoul cu ”tricolor” dintre care 7 ca titular. ”Este o onoare deosebită să te afli la lotul național indiferent despre ce reprezentativă vorbim. Și responsabilitatea este una specială pentru că te afli printre vârfurile generației tale. Încerc, de fiecare dată când sunt pe teren, să îmi fac cât mai bine treaba”, spune Duțu care a fost împiedicat în ultima perioadă de accidentarea pe care a suferit-o să mai adune și alte selecții la echipa națională unde compartimentul portarilor este acoperit de Ionuț Rus (Lazio Roma), Alexandru Târnovan (Știința Miroslava) sau Andrei Cristea (Gaz Metan Mediaș).

Cristian Popescu: ”Promițător, cuvântul potrivit”

De evoluția constant bună a lui David Duțu se face ”vinovat” și antrenorul portarilor divizionarei C din Popești Leordeni, Cristian Popescu. ”Duțu este, în primul rând, un foarte muncitor portar. Probabil nu are cele mai bune calități din lume la această vârstă dar te trage de mână pentru a se antrena. A parcurs în acest sezon un campionat foarte bun negreșind decisiv la niciun meci. Dă dovadă de o maturitate incredibilă pentru vârsta lui și asta se vede în intervențiile pe care le are. Este, clar, unul dintre cei mai promițători portari ai momentului chiar dacă, clar, mai are mult de lucru până să ajungă la nivelul pe care eu îl doresc. Bucuria noastră, la Popești Leordeni, este întregită de faptul că avem alți trei tineri, toți foarte talentați, Mihai Cotolan, Teodor Gabor și Răzvan Stoica care se înscriu în aceeași categorie de portari de cert viitor”, a punctat antrenorul Cristian Popescu.

Managerul cere realism

De viitorul fotbalistic al lui David Duțu se ocupă în cele mai mici amănunte și managerul Augustin Goian. ”Deocamdată muncim și acumulăm, în fiecare zi, atitudine și experiență. Dacă cariera va continua corect vom putea spune, nu peste multă vreme, că fotbalul românesc va mai primi un portar de viitor. Evaluăm bine situația pentru pașii următori pe care Duțu îi va face”, a punctat Goian. Elev în clasa XI-a, la o unitate de învățământ cu pretenții, portarul nu neglijează nici activitatea școlară. ”Le mulțumesc celor de la liceul unde învăț, director sau domni și doamne profesoare, că mă înțeleg și mă ajută în activitatea mea școlară pe care nu o las deloc în plan secund”, a completat David Duțu.

”Vreau să apăr cu Petrolul”

David Duțu a parcurs în cele mai mici amănunte procesul de recuperare după accidentarea suferită și așteptă cu emoție momentul în care va reveni în poarta echipei din Popești Leordeni. ”Aș fi foarte bucuros dacă aș putea intra în ultima etapă, în meciul cu Petrolul. Am făcut o partidă bună în compania liderului, în meciul din tur, și aș fi foarte bine motivat și cu acest prilej. Am auzit deja că ploieștenii pregătesc un spectacol de zile mari cu ocazia promovării chiar în meciul cu SC Popești Leordeni. Ar fi un moment deosebit pentru mine și colegii de echipă ”, a încheiat goel-keep-er-ul grupării prezidate de Vali Boiangiu care are, la cei 18 ani pe care îi va împlini pe 1 iunie, toate arguntele necesare pentru a desena un promițător viitor fotbalistic.

Comments are closed.