Mandria handbalului românesc, Narcisa Lecușanu, a devenit membră și în Federația Internațională!

lun, 25 aprilie 2016

Fosta mare jucătoare a anilor 2000, Narcisa Georgeta Lecușanu, a ajuns să reprezinte cu mândrie handbalul românesc – după ce a ieșit definitiv de pe semicerc, în anul 2010, ultimul club fiind Oltchim Rm Vâlcea, Narcisa a fost cooptată în federația Română de Handbal, de fostul președinte Cristian Gațu. Handbalistă a stat mult pe lângă Gațu, de la care a învățat managementul sportiv, recunoaște acest lucru, dar și alte lucruri folositoare în viață.

La puțin timp, Lecușanu a preluat lotul de senioare, ca Director sportiv, încercând să dezvolte alte relații, mult mai corecte, în vestiarul tricolor. Pentru meritele sale, cât și pentru faptul că handbalista era cunoscută în toată Europa, Narcisa Lecușanu a devenit membră în Boardul Handbalului Feminin, al Federației Europene.

Ascensiunea Narcisei nu s-a oprit aici – a devenit vicepreședintă a Federației Române de Handbal, în 2014, îar cu câteva săptămâni în urmă a intrat în Cabinetul de tehnocrați al lui Dacian Cioloș, în funcția de Secretar de Stat, în Ministerul Tineretului și Sportului. Din interviurile pe care le-a dat a recunoscut că la Minister este mult de lucru, că încearcă să ajute sportul, atât cât poate.

Și, iată, acum, înainte de Sărbătorile Pascale, îi vine încă o confirmare a valorii și seriozității de care a dat dovadă pe unde a trecut, Narcisa fiind numită și membră a Comisiei de Coaching și Methods, din cadrul federației Internaționale de Handbal. Cred că este singura personalitate din sportul românesc, care deține, concomitent, funcții în patru organisme de conducere, dintre cele mai înalte: vicepreședintă a FRHandbal, Secretar de Stat îm MTS, membră în EHF Women’s Handball Board și membră, de asemenea, în Commission for Coaching and Methods, din cadrul Federației Internaționale de Handbal (IHF).

n1

Curriculum Vitae Narcisa Lecușanu
– s-a născut în Bacău, pe 14 septembrie, 1976
– a jucat la Kometal Skopje, 1997-1998, Borussia Dortmund, 1998-2000, TV Giessen Lutzellinden, 2000-2002, Ikast, 2002-2005, Aalborg, 2005-2006, Oltchim Rm Vîlcea, 2006-2010
– a câștigat Cupa și Campionatul în Macedonia, Campionatul Germaniei, triplă Campioană a Campionatului României, a Supercupei României, prima ediție
– este medaliată cu aur, la Campionatul Mondial de tineret, și cu argint, la Campionatul Mondial de senioare; este finalistă și semifinalistă a Ligii Campionilor; este câștigătoare a Cupei Cupelor, a Trofeului Campioanelor

1 comentariu la "Mandria handbalului românesc, Narcisa Lecușanu, a devenit membră și în Federația Internațională!"
  1. Vasile spune:

    Felicitari Narcisa, sa fii in continuare. o luptatoare, sa contribui la dezvoltarea handbalului romanesc, in continuare.