Lorena Ostase, CSM Slatina, nu merge la lot, se opereaza!

vin, 18 noiembrie 2016

Din pacate, una din cele mai bune handbaliste ale generatiei tinere, vorbim de pivotul Lorena Ostase, campioana mondiala de junioare, in 2014, si medaliata cu bronz la Mondialul de tineret, 2016, nu poate raspunde convocarii la lotul national, din motive de sanatate. Dupa cum se stie, la finele acestei luni se va desfasura Trofeul Carpati la handbal feminin, iar Federatia a decis sa formeze doua loturi, care sa participe la competitie, alaturi de Ungaria si Olanda, invitatele din acest an.

Ostase urmeaza sa se opereze la bratul de aruncare, la care a suferit o accidentare inca din 2015, la prima convocare la lotul de tineret, sub comanda antrenorului Ion Craciun. Dupa aproape opt ore de stat la Institutul National de Medicina sportiva, pentru efectuarea vizitei medicale, antrenorul a gasit de cuviinta sa le bage pe fete la sala de forta – decizie fatala, pentru mai multe handbaliste, care au acuzat oboseala si s-au si accidentat, mai ales ca veneau dintr-un campionat in plina desfasurare. Lorena a fortat si i-a iesit umarul din nuca lui, dar nimeni nu a dus-o la spital, fiind nevoita sa stea cateva zile cu acele dureri insuportabile.

Handbalista e rezistat, ca si tot anul 2016, cucerind medalia de bronz la Mondialul din Rusia, cu nationala de tineret, si contribuind decisiv la victoriile noii sale echipe de Divizia A, CSM Slatina. “E timpul ca handbalista sa inteleaga ca sanatatea ei este mai presus de orice – este tanara si va avea tot timpul din lume sa ajunga si la lotul mare, dar acum trebuie sa se opereze. Am stabilit sa faca aceasta operatie la Tg. Mures, la Clinica Nova Vita, chiar la inceputul saptamanii viitoare. Medicii ne-au asigurat ca in doua luni, sportive va fi in teren, avem mare nevoie de ea, in tentative noastra de a promova direct in Liga Nationala”, ne spunea antrenoarea echipei din Slatina, Victorina Bora.

lore

Comments are closed.