Liga Elitelor U15. Olimpic Snagov a bifat, în sfârșit, prima victorie!

Dum, 28 noiembrie 2021

Era singura echipă din cele patru din Ilfov, calificate în Liga Elitelor U15, care nu cunoscuse bucuria succesului, ba chiar nu marcase niciun gol… Pentru Olimpic Snagov calificarea în această competiție, organizată de către Federația Română de Fotbal, a fost o premieră binevenită, doar că lipsa de experiență și timiditatea copiilor a fost taxată dur de către adversarele din Campionatul Bucureștiului: 0-6 cu CSA Steaua, 0-5 cu FCSB, 0-3 cu Rapid, din nou 0-2 cu CSA Steaua și 0-1 cu Juniors Berceni.

S-a văzut că echipa a crescut de la o rundă, la alta, că olimpicii și-au vândut mai greu pielea în al doilea meci cu CSA Steaua, unde a fost și un autogol, cu Rapid a fost 0-0 la pauză, înfrângerea conturându-se pe final de meci, iar la Junior Berceni a pierdut doar cu 0-1, o partidă echilibrată, dominată de olimpici în multe momente ale întâlnirii.

Da, au fost cinci înfrângeri consecutive, dar gruparea antrenată de Laurențiu Stan n-a renunțat o clipă la momentul când vor ieși victorioși din teren. ”Și asta s-a întâmplat astăzi, împotriva celor de la Juniors Berceni, care ne bătuseră cu 1-0 pe terenul lor. Am schimbat total tactica și le-am spus băieților că trebuie să începem tare, să-i dominăm cu tupeu de la început, doar așa vom avea sorți de izbândă. Din păcate, în prima repriză am reușit un singur gol, prin Giuliano Troancă, dintr-un șut centrare, care a atins un jucător advers și a intrat în poartă. Am mai avut ocazii, dar elevii mei le-au ratat cu ușurință, ba chiar și o bară sau două.

În mitanul secund le-am cerut să se trezească, să fie mai concentrați – sfaturile mele au mai adus alte trei reușite pentru Olimpic – gol Daniel Coadă, care a fructificat un contraatac de excepție; apoi s-a făcut 3-0, Cristian Nedelcu a avut un lob de efect peste portarul advers; pentru ca la un moment dat să avem 4-0, care a speculat o greșeală a goalkeeper-ului celor de la Berceni. Adversarul a revenit cu două goluri pe final de meci, profitând și de faptul că am făcut câteva schimbări în echipa de bază.

Trebuie să spun că sunt mulțumit, pentru că jucătorii au crescut de la un meci, la altul, iar acum au văzut și ei că se poate ajunge și la victorie, dacă hotărârea este mare, dacă eforturile sunt pe măsură. Vom încerca să menținem ritmul și în etapele care au rămas și care se vor desfășura începând cu martie 2022”, ne spunea tehnicianul celor de la Olimpic.

Niciun comentariu

adauga un comentariu