LIGA 2 / Totul despre sezonul 2015-2016. Cum arată ACS Berceni, FC Clinceni şi CS Baloteşti

vin, 28 august 2015

Sâmbătă, 29 august, de la ora 11:00 avem în faţă cel mai greu sezon al Ligii a II-a. Noua ediţie a eşalonului secund va însemna startul unei noi etape în istoria Ligii 2, acest sezon fiind ultimul pas înainte de reducerea numărului de serii de la două la una şi diminuarea numărului de echipe la 22.

Această schimbare va da mari dureri de cap pentru Baloteşti şi Berceni, care vor trebui să ajungă cu orice preţ în play-off, pentru a evita complet emoţiile în a doua fază a sezonului. Din păcate, acest obiectiv pare greu de atins, în condiţiile în care ambele formaţii au trecut printr-o serie de schimbări de lot, în special Berceniul, acolo unde au mai rămas doar o mână de jucători din sezonul precedent.

CS Baloteşti debutează pe terenul Rapidului

Baloteştiul s-a despărţit de colonia italiană, în frunte cu principalul Pisano şi, aşa cum preşedintele Liviu Gulie anunţa cu ceva vreme în urmă pe siteul IlfovSport, a decis să îi predea ştafeta de principal lui Bogdan Pătraşcu. Veteranul mijlocaş va fi ajutat de Emil Stanca şi nou venitul Stelian Stancu, ultimul urmând a contribui şi pe teren, ca jucător activ. Dacă va fi un pariu câştigător sau nu, rămâne de văzut, însă cunoscând caracterul şi seriozitatea lui Bogdan Pătraşcu, nu putem să ne gândim decât la lucruri bune la Baloteşti.
Pauza de vară a adus despărţirea de câţiva jucători de bază ai echipei, cum ar fi Lucian Ion şi Chiacu, ambii ajunşi la Chiajna, Bogdan Oprea, plecat la Juventus.

În aceste condiţii s-a încercat astuparea plombelor cu jucători pe măsură, însă ofensiva încă rămâne un subiect delicat. Cea mai importantă achiziţie este, în mod evident, aducerea lui Stelian Stancu, alte nume noi fiind Marciuc şi Bâtfoi, dar şi un junior de la Sporting Piteşti, Tofan. Ilfovenii au reuşit păstrarea lui Antoche, cel care a fost plecat câteva săptămâni la Academica Clinceni. Din păcate, Bârsănel şi Bogdan Barbu, două utile transferuri pentru Baloteşti, nu au mai rămas în curtea ilfovenilor, preferând să plece spre alte cluburi.

CS Baloteşti va debuta sâmbătă, de la ora 11:00, pe terenul Valentin Stănescu, din Giuleşti, împotriva Rapidului Bucureşti, care are un nou antrenor, în persoana lui Dan Alexa.

LOTUL BALOTEŞTIULUI

Cosmin Tănase, Corneliu Fulga – portari
Bogdan Marciuc, Stelian Stancu (ambii Academica Argeş), Gabriel Lupaşcu, Paul Antoche, Valentin Flămânzeanu, Alin Niţă, Nicuşor Filip, Laurenţiu Sava – fundaşi
Ionel Sandu, Bogdan Pătraşcu, Dorinel Popa, Claudiu Herea, Florin Butică, Alin Gojnea, Milaş Vuk, Petre Ioniţă – mijlocaşi
Marius Bâtfoi (liber), Alexandru Marinaş, Costinel Tofan (Sporting Piteşti) – atacanţi
Antrenor Bogdan Pătraşcu

 

ACS Berceni stă în prima etapă

La Berceni a revenit Marin Dragnea pe banca tehnică, care va fi ajutat în continuare de Ion Prună şi Florin Andreescu. Tot la capitolul reveniri apar experimentaţii Alexandru Radu şi Fîşie, ambii întorşi de la echipe care nu au apucat să termine sezonul trecut – Axintele, respectiv FC Olt Slatina. Din păcate, pe lângă colonia dinamovistă, dispărută in corpore de la Berceni, ilfovenii au mai pierdut o piesă grea, după ce Pivniceru a plecat la Afumaţi.

Doi jucători cu ani buni petrecuţi la Berceni au ajuns la o echipă celebră din Anglia. Astfel, Cosmin Sandu şi Ghinea au semnat cu FC Romania, devenită celebră în Marea Britanie pentru ampla colonie de români care evoluează acolo. Ei vor juca în Essex Senior Footbal League, echivalentul celui de-al nouălea eşalon al fotbalului englez. Cei doi sunt colegi cu câţiva dintre foştii adversari din sezonul trecut al Ligii 2, de la portarul Roheţki (ex-Rapid CFR Suceava) şi Bogdan Ungureanu (ex-CF Brăila şi SC Bacău).

Ettien a revenit la Berceni după o accidentare groaznică

Ettien a revenit la Berceni după o accidentare groaznică

Aşadar, Berceniul se va baza pe jucătorii trecuţi de 32 de ani. Capi de listă sunt Epaminonda Nicu şi Pădureţu, alături de Alexandru Radu şi Bardu, ultimul venit de la FC Olt. Ilfovenii au adus şi câţiva tineri interesanţi, cum ar fi atacanţii Leo Dobre şi Viorel Lungu sau tânara speranţă Andrei Radu, fost ultima dată la Academica Argeş, via Dinamo. De remarcat ar fi şi revenirea lui Ettien, refăcut după teribila accidentare de la finalul anului trecut, care l-a scos pe tuşă mai bine de jumătate de an. Acesta a şi jucat în meciul de Cupă, câştigat cu 3-1, marţi, în faţa celor de la Gloria Popeşti Leordeni.

Berceniul va sta în această etapă, întrucât trebuia să joace la Dorohoi, doar că moldovenii s-au retras din campionat din cauza problemelor financiare.

LOTUL BERCENIULUI

Felix Manciu (Ştefăneşti), Relu Stoian (Honved II) – portari
Daniel Ciuică, Epaminonda Nicu, Codruţ Cioranu, Ionuţ Fîşie (FC Olt), Robert Gheorghe, Andrei Radu (Dinamo), Bogdan Badea (juniori) – fundaşi
Marian Neagu (Chiajna), Mihai Cană (liber), Alin Pătraşcu, Alexandru Radu (Axintele), Rodrigue Ettien, Cosmin Mihai, Cristian Bardu (FC Olt), Robert Răducan – mijlocaşi
Leo Dobre (liber), Viorel Lungu (liber), Cosmin Ionică (Baloteşti), Răzvan Pădureţu – atacanţi
Antrenor Marin Dragnea

 

Clinceni revine în Ilfov

FC Clinceni

FC Clinceni

Revenirea echipei rătăcitoare la Clinceni a fost una cu emoţii, după ce Federaţia Română de Fotbal nu a aprobat, în primă fază, schimbarea de domiciliu. Astfel că, la prima strigare, Academica Argeş Piteşti se afla în seria a doua. Totuşi, după rezolvarea problemelor legale, echipa a primit vestea cea bună şi a revenit în seria întâi, ca FC Clinceni. Sau nu. Pentru că numele nou nu a primit undă verde din partea Ministerului Justiţiei, aşa că denumirea definitivă a echipei este ACS Academica Clinceni.

Echipa este schimbată total, iar antrenorul Laszlo Balint a avut o lună şi un pic să pună totul la punct. Din lotul de la Piteşti s-a reuşit aducerea a trei jucători. Andrei Niţu şi Darius Buia au făcut parte din prima tranşă, apoi au fost o serie de discuţii cu Cezar Lungu. Însă aducerea lui Marinescu i-a închis porţile fostului jucător al Stelei, care se pare că va juca în noul sezon la Dunărea Călăraşi. În schimb, pe ultima sută de metri, s-a reuşit legitimarea lui Venţer, care a ratat un transfer la Rapid Bucureşti.

Finalul pregătirilor de vară a adus şi două transferuri de top pentru gruparea antrenată de Laszlo Balint. Bunele relaţii ale lui Bogdan Apostu cu vicecampioana României, ASA Târgu Mureş, au dus la obţinerea împrumutului a doi extracomunitari. Astfel, închizătorul brazilian Bruno Martins (28 de ani) a fost lăsat de mureşeni să se recupereze la Clinceni după accidentarea care l-a scos din circuit o bună bucată de vreme. Cel de-al doilea stranier este nigerianul Benjamin Kuku (20 de ani), adus de mureşeni în urmă cu câteva săptămâni de la FC Zalău. Golgheterul sălăjenilor în sezonul trecut, Kuku este exact piesa lipsă din puzzle-ul lui Laszlo Balint, iar Academica Clinceni poate visa deja la un loc pe podium la finalul noii ediţii de campionat.

Prima etapă aduce Oţelul Galaţi la Clinceni, pe stadionul din localitatea ilfoveană, sâmbătă de la ora 11:00.

LOTUL ACADEMICII CLINCENI

 

Andrei Marinescu (FC Braşov), Horia Iancu (Inter Clinceni), Adrian Mihalcea (Juventus) – portari

Alin Dobrosavlevici (ACS Berceni), Radu Barbu (Caransebeş), Andrei Niţu, Laurenţiu Venţer (ambii Academica Argeş), Eduard Nicola (Afumaţi), Răzvan Patriche (CS U Craiova), Florentin Pham Huy Tien, Marius Ştefan (ambii FCSB), Bogdan Manole (Sporting Piteşti) – fundaşi

Marius Dragomir (CS Podari), Darius Buia (Academica Argeş), Daniel Benzar (FCSB), Alexandru Neagu (SCM Piteşti), Antonio Popa (Inter Clinceni), Bruno Martins (ASA Târgu Mureş), Valentin Budeanu (Inter Clinceni), Cristinel Matei (Dinamo II), Cristian Epure (Mircea Eliade) – mijlocaşi

Benjamin Kuku (ASA Târgu Mureş), Vlad Bujor (Olimpia Satu Mare), Florin Budeanu (Inter Clinceni), Andrei Antohi (Juventus), Dragoş Huiban (Sebiş)  – atacanţi

1 comentariu la "LIGA 2 / Totul despre sezonul 2015-2016. Cum arată ACS Berceni, FC Clinceni şi CS Baloteşti"
  1. balo spune:

    Din cate stiu butica s-a dus in portugalia sa dea niste probe la benfica…