Liga 2, etapa a doua, comentată de Daniel Nazare

sâm, 12 august 2017

După 16-0 în prima rundă, avem de a face cu o etapă cu rezultate de 4-4, 3-3 și 0-6, ceea ce înseamnă că avem echipe ori prea ofensive, ori prea slabe în apărare.

Deja nu mai contează, remarcăm că nou-promovatele Ripensia și Hermannnstadt au punctaj maxim după primele 180 de minute, la fel și ASA Tg. Mureș. Avem, cu această rundă, și meciuri televizate. Opțiunile 1 și 2, celelalte nu au fost achiziționate, cel puțin deocamdată. UT Arad, ca Juventus sezonul trecut, nu a fost de acord cu grila impusă și nu a fost de acord ca meciurile de acasă să ie transmise de la televizor.

Vineri, 11 august

Stiinta Miroslava – Dacia Unirea Braila 4-4 (Marin ‘3, Tacutanu ’30, ’90+4, Chindris ’57, / Rosu ’18, Rosoaga ’20, Bucur ’60, Cublesan ’89)

Multi ar spune că a fost un 4-4 la ca la teatru, dar în minutul 89 era 3-3. Așa că nu a fost teatru, ci doar fotbal de maidan. Ce or fi zis antrenorii la conferinta de presă? Nici nu mai contează din moment ce ar fi avut nevoie de calmante, nu de vorbe meșteșugite. Brăila are 7 goluri primite în doar două meciuri, probabil și dacă ar fi fost polo era un pic îngrijorător . „E bine că meciul a plăcut tuturor, nu și antrenorilor”, a concluzionat Alin Pînzaru, supărat și pe arbitraj.

Sambata, 12 august

CS Afumati – AFC Hermannstadt 0-1 (Rusu ’27)

Cu formația din Sibiu nu e de glumit. 6 puncte din 6, ce frumos ar fi un derby Sepsi-Hermannstadt in Liga 1 disputat la Brașov! Pînă atunci, oaspeții adună punctele ca furnicuțele. Demn de remarcat că două din promovatele de acum un an în Liga 2 au ajuns în primul eșalon: Juventus ;i Sepsi.

Dunarea Calarasi – CS Mioveni 1-1 (Kanda ’45+2/ Radescu ’43)

Gazdele, cu un antrenor interimar, nu-și găsesc busola. Departe de ceea ce arătau sezonul trecut, s-au mulțumit cu doar un punct în două etape.

Foresta Suceava – ASA Targu Mures 0-6 (Iacob ’28, 45+2, Ene ’37, Boiciuc ’51, Bajan ’77, Sirbu ’85)

Casele de pariuri n-au luat în calcul acest meci, însă puteau face măcar oferte pentru 7+, 8+, 9+. Cam puține goluri, totuși, în fața unei echipe de juniori.
Interesant e că gazdele au avut galerie pe bătrînul stadion Areni.

Luceafarul Oradea – Ripensia Timisoara 1-2 (Bedea ’51/ Dumiter ’67, Bobina ’75)

Cea mai interesantă întoarcere de rezutat și cea mai mare surpriză a rundei. Oaspeții își respectă numele istoric și înving neașteptat.

Pandurii Targu Jiu – Chindia Targoviste 3-3 (Dodoi ’45+1, ’70, Raiciu ’67 /Honciu ‘3, ’77, Stoica ’15)

0-2 în minutul 15, toată lumea era liniștită. Apoi 3-2 în minutul 70. Meciul a fost stricat de arbitrul Robert Avram, care a inventat un penalty pentru oaspeți, la
o lovitură liberă executată în zid. Dar ar fi fost și subiect pentru celebrele meciuri 2 pauză / 1 final.

Olimpia Satu Mare – Academica Clinceni 1-1 (Lusamba ’22/ Constantinescu ’86)

Două reprize diferite, gazdele au dominat în prima, oaspeții în a doua. Trupa lui Eric Linkar a arătat mai bine din punct de vedere fizic.

Sportul Snagov – CS Balotesti 1-0 (Voineag ’45+1)

Victorie la limită pentru trupa lui Vivi Răchită. Meci însă echilibrat între două echipe ilfovene, cert e că fosta Metalul Reșița are cel mai bun început din ultimii ani, când tot a retrogradat și tot de atâtea ori a rămas să joace în al doilea eșalon.

UTA Arad – Metaloglobus 0-0

Gazdele trag la promovare, dar s-au împiedicat de o nou-promovată. Dominare totală, neconcretizată pe tabela de marcaj.

ASU Poli Timisoara – FC Arges 2-1 (Cotiga ’41 autogol, Badauta ’56/Nila ’13)

clasament liga 2

Comments are closed.