”L’Equipe” analizează arbitrajul lui Kassai: ”Un prim gol litigios”

sâm, 11 iunie 2016

În ediția pe print apărută astăzi, cotidianul francez ”L’Equipe”, sub semnătura lui Baptiste Chaumier, recunoaște că primul gol înscris de Franța, în meciul de deschidere al Campionatului European de fotbal, cu România (2-1), n-a fost tocmai corect. ”Olivier Giroud a lovit brațul drept al portarului român, Ciprian Tătărușanu”, scrie ziaristul din Hexagon.

Autorul notează că arbitrul Kassai a fost ”poate mascat” la faza din minutul 57. Și că intervenția lui Giroud putea fi penalizată. Pe de altă parte, se subliniază că după cinci minute arbitrul a trecut cu vederea un fault al lui Vlad Chiricheș asupra lui Blaise Matuidi. ”Dar căpitanul român avea deja un avertisment (min. 32) și arbitrul ungur a decis să nu scoată din nou cartonașul galben, sinonim cu eliminarea”.

Baptiste Chaumier notează, de asemenea, că Laurent Koscielny l-a lovit pe Florin Andone (min. 38), riscând și el cartonașul roșu, dar și că faultul, în afara suprafeței de pedeapsă, a fost evident.

În sfârșit, se consideră că lovitura de pedeapsă acordată României (min. 64) a fost justificată. De altfel, în cronica făcută pe site-ul ”L’Equipe” faultul lui Evra asupra lui Stanciu a fost catalogat drept ”idiot”.

Comments are closed.