Lazăr Mihalache, Unirea Dobroești: Încep campionatul în Giulești, dar sunt optimist…

sâm, 08 septembrie 2018

Și o spun cu toată sinceritatea, am ajuns la un nivel bun, care mă face să cred în șansele echipei mele. Și vorbesc de Junioarele II de la Unirea Dobroești, cu care mi-am propus să fac performanță și în acest an, chiar dacă handbalistele sunt anul mic de Junioare II. Știu că se vorbește pe la colțuri, că unii ne laudă, că alții se miră, iar cei mai mulți sunt sceptici, chiar răutăcioși, eu le spun invidioși, celor din ultima categorie, dar toată lumea trebuie să știe că la Dobroești a fost o vară chiar fierbinte.

Nu știu dacă fetele mele au avut două săptămâni de pauză, legate, pentru că și când n-am avut pregătire oficială ne-am întâlnit la sală, ca să ne jucăm constructiv. Am avut două cantonamente chiar grele, cel puțin primul, de la Gârbova, după care am intrat în sala noastră, ca să punem la punct strategii, scheme, poziții și chiar tehnică individuală. În săptămâna care s-a încheiat, am repetat schemele mai vechi, pentru ca toată lumea să le viseze, am făcut și altele noi, cum era normal, dar am avut și două meciuri amicale, tocmai la Plopeni, pentru că cei din București n-au vrut să joace cu noi. Am jucat cu Divizionara din localitate, pe care antrenorul Florin Ciupitu abia acum încearcă să o formeze, cât și cu Junioarele I ale clubului prahovean – ne-am descurcat onorabil, și ACspun asta nu numai prin prisma faptului că am câștigat ambele jocuri, nu s-a ținut un scor oficial, ci prin faptul că fetele mele au abordat corect întâlnirile, au respectat ce le-am spus și și-au arătat acumulările din această vară.

Toate acestea mă fac să fiu optimist și pentru meciurile din campionat, mai ales că avem un început de foc – prima rundă în Giulești, cu Rapidul, după care jucăm pe teren propriu, cu adversarele de la CSȘ 2, grupare care s-a întărit, după unele zvonuri. De altfel, Grupa C, din care facem parte, este numai cu echipe din Capitală, doar noi, Unirea Dobroești, le stricăm fasonul, ca să zic așa, că suntem de la țară. Ne așteptăm la meciuri grele, la adevărate bătălii între cele două semicercuri, mai ales că toată lumea este avizată acum cine și ce vrea Unirea, însă vreau să cred că totul se va desfășura în limitele fair play-ului, urmând ca handbalul românesc să aibă numai de câștigat, din aceste meciuri strânse.

Lazăr Mihalache
Antrenor de handbal

Comments are closed.