Lazăr Mihalache: ”Noul sistem competițional este foarte bun”!

joi, 23 august 2018

”Se apropie startul unei noi ediții de campionat și Federația vine cu ceva surprize – și ma refer aici la noul sistem competițional, de la junioare, cu care sunt intrutotul de accord. Am stat si am analizat cum se va juca, cum se va avansa în fazele superioare și cum se va ajunge la lupta cu medaliile pe masa – este mult mai corect acum și de ja mi-am făcut ceva planuri.
Dar înainte de asta, vreau să vă spun că luni, 27 august, echipele de Junioare II și III ale Unirii Dobroești, cele care vor lua startul și în campionatele Federației, vor intra în cel de-al doilea cantonament. Nu va mai fi la Gârbova, unde a fost extrem de greu, dar unde ne-am fortificat mușchii, vom rămâne ceva mai jos, în Predeal, dar nu vom ocoli nici muntele, mai ales dimineața, după micul dejun.
IMG_8547
Știu, nimănui nu-i place să alerge și să facă exerciții, nimeni nu urcă pantele cu zâmbetul pe buze, însă le-am povestit fetelor că viitorul nu ne poate surâde, decât dacă stăm bine cu fizicul – de aici vine și psihicul, și îndemânarea, și victoria, până la urmă!

Din păcate, infirmeria noastră este încă plină, fapt care mă-ngrijorează foarte mult – Teodora Gheorghe, Mădălina Sandu și Daria Nițanu sunt în plină convalescență, având problem destul de grave pe la articulații. De două zile, Ștefania Bragadireanu a făcut și ea tușa, cum se spune, am obligat-o să ia un repaus, după ce la un antrenament a călcat greșit și a acuzat ceva dureri la glezne.
IMG_8540
Mă bucur, totuși, că Sabina Mușat și-a reluat antrenamentele, ca și Andreea Tiță. Mai mult, a revenit la echipă și Alexandra Arabagiu, o portăriță care se lăsase de handbal, dar care, iată, s-a întors pe semicerc, pentru că prima dragoste nu se uită niciodată!

În zilele de când ne-am întors de la Gârbova, am exersat în sala noastră apărarea pe grupe, de la 1-1, până la 6-6, apoi am făcut apărare în inferioritate, după care ne-am jucat cu mingia câteva zeci de minute, obligându-le pe sportive să înscrie în urma unor execuții dinainte stabilite. Vom continua și în cantonament lecțiile tactice, dar vom încerca și să facem rost de adversare cu care să ne măsurăm forțele. Am stabilit că și la întoarcere să mergem la Turneul de la Plopeni, așa că ne trebuie o pregătire fizică bună, ca să putem face față. N-am stabilit un obiectiv clar, în viitorul campionat, pentru că nu știm împărțirea pe zone geografice și câte echipe din Capitală ne vor fi adversare. Fetele, multe din ele, sunt în primul an de Junioare II, avem și noi simțul măsurii, însă orice-ar fi, ne dorim să jucăm în Grupa Valoare și, de ce nu, să prindem chiar un loc în Turneul Final”, ne spunea antrenorul Mihalache, cu câteva zile înainte de plecarea în cel de-al doilea cantonament.

Ionel Pană

1 comentariu la "Lazăr Mihalache: ”Noul sistem competițional este foarte bun”!"
  1. Anonim spune:

    succes nea lazar !!!