Laurentiu Deaconu – un arbitru cu tulburari de personalitate, frustari si nevoie de avize psihologice

Dum, 03 noiembrie 2019

Cand un jucator de fotbal este submediocru, cunoscatorii fenomenului il numesc “purtator ilegal de tricou”. Asa ar fi o adevarata ofensa la adreas oricarui fotbalist.

Ca sa nu parasim fenomenul o sa spunem despre Laurentiu Deaconu ca este un anonim purtator de tricou negru. Un adevarat personaj care face de rusine breasla arbitrilor!

Context
De o buna perioada se tot discuta la toate nivelurile fotbalului ilfovean despre problema arbitrilor si a arbitrajelor. Chiar da, acest punct fierbinte al oricarei organizatii devine mai mult decat vulnerabil.
Si asta din cauza nivelului de pregatire si al calitatilor expuse de fluierasi. Sau mai bine zis de lipsa acestora.

La ce facem referire?
Partida CS Magurele – CS Glina avea sa fie condusa la centru de mirobolantul fluieras.
N-o sa comentam prestatia si calitatea judecarii fazelor de joc. Sunt specialisti in domeniu care ar trebui s-o faca. Sau ar trebui sa existe…
O sa spunem doar ca, dupa incidentul relatat mai jos, undeva prin minutul 80, Deaconu a intrerupt partida pe motiv ca este injurat de specatatori. Acesta a cerut delegatului echipei gazda sa solicite interventia politistilor pentru evacuarea celor 5 spectatori aflati in spatele gardului de protectie, pe motiv ca il injura. Iar daca nu se intampla acest lucru, a amenintat ca da meci pierdut gazdelor.

Infatuatul si infumuratul cantator de fluier,  si-a expus pe toata durata partidei o atitudine de trompeta infloritoare, acordata prost.
Blamat pe intreagul parcurs al jocului de ambele formatii, atat de jucatori cat si de stafurile tehnice, dar mai ales de cei cativa spectatori, vasnicul fluieras si-a dat in petec in minutul 28 al partidei la care facem referire mai sus.

Dupa aproape o jumatate de ora scursa din partida, la un corner al oaspetilor, tulburatul suflator se indreapta tam-nesam catre fotoreporterul IlfovSport. Pe nepusa masa ii cere acestuia sa paraseasca incinta terenului pe motiv ca nu are acreditare!!!
Momentul este rupt din filmele cu Kafka tulburate de personaje precum Benny Hill!
Nimeni nu intelege nimic…
Jucatorii din zona respectiva se uita mirati unul catre celalalt intrebandu-se daca fluierasul are nevoie de aviz psihologic sau daca si-a luat pastilele de dimineata.
Fotoreporterul “riposteaza” si ii comunica decent cum ca la acest nivel al competitiei nu se emit si nu se solicita acreditari de presa.
Ba mai mult, ii arata legitimatia de presa, insa fluierasul nu este induiosat. Legitimatia de presa nu tine loc de reteta pentru medicamentele necesare pentru delirium tremendus.

Bancile tehnice si jucatorii ii cer socoteala pacientului Laurentiu Deaconu pentru solicitarea de a-l elimina pe fotoreporter, insa in zadar. Nu este in stare sa dea nicio explicatie. Ceata din privire nu accepta nicio explicatie. Si nicio justificare regulamentara pentru solicitarea cu pricina.
Ba mai mult, il cheama pe capitanul gazdelor si ii spune pe un ton autoritar – “Ai 3 minute sa rezolvi situatia. Apoi iti dau meci pierdut!”.
Intr-o ultima incercare, fotoreporterul il intreaba respectuos care este articolul de regulament in baza caruia face aceasta solicitare insa nu primeste niciun raspuns, doar o privire care te duce cu gandul la sevraj…

Pentru ca respectam sportul si pe cei care fac miscare, ne-am supus aberatiei emise de posedatul posesor de fluier, si am parasit incinta terenului de joc.

Despre explicatiile si cuvintele adresate acestei situatii din partea oficialilor AJF Ilfov nu avem sa comentam. Hilarul situatiei i-a lasat si pe Domniile lor in offside mare.

O sa spunem doar cateva lucruri acestui ilustru necunoscut, posesor de fluier cu dunga rosie pe diagonala:

Un arbitru trebuie sa cunoasca regulamentele!
Niciun regulament al AJF nu-i permite unui arbitru sa scoata de pe teren un fotoreporter!
Prin evacuarea fotoreporterului din teren,cetralul partidei practic a ingradit dreptul de practica a meseriei garantat de Constitutia Romaniei!
Fotoreporterul nu a infuentat cu nimic jocul desfasurat.
Acesta purta vesta de departajare si se afla in spatele liniei fotografului, regulamentar.
Acesta nu a interactionat cu actiunile si activitatea din teren si a fost prezent inca de la inceputul partidei.

Asemenea episoade ridica multe semne de intrebare in ceea ce priveste calitatea acestui personaj cu functia de arbitru la partida sus numita.
Opinam ca expunerea unui astfel de comportament reprezinta o ofensa la adresa miscarii fotbalistice din Ilfov dar si la adresa moralitatii si a bunului simt in general.

Pentru a eradica asemenea specimene din fotbal, redactia Ilfov Sport isi asuma depunerea unor Memorii catre AJF Ilfov, catre FR Fotbal, dar si sa depuna plangere penala pentru obstructionarea activitatii pe perioada exercitarii serviciului.

Multumim pentru sustinere jucatorilor ambelor formatii, bancilor tehnice dar si suporterilor pentru sustinere!

13 de comentarii pentru "Laurentiu Deaconu – un arbitru cu tulburari de personalitate, frustari si nevoie de avize psihologice"
 1. spectator spune:

  nu stiu ce meci ati vazut voi, dar, lasand incidentele deoparte, per total a fost un arbitraj bun.

 2. Radu spune:

  Te faci de ras, domnule Manea. Iti recomand sa citesti ROAF ul sa vezi cine are acces in incinta terenului de joc. Cat despre tulburarile de personalitate ale cuiva, ma indoiesc sincer ca ai expertiza de a analiza aceste atribute. In alta ordine de idei, particip activ de multi ani in fotbalul ilfovean si intotdeauna am constatat ca numai ineptii scrii la meciurile la care te duci, cu tot respectul.

  • Cristian M. spune:

   @Radu,
   Am sa-ti dau satisfactia unui raspuns.
   Citit ROAF, chiar de cateva ori paragrafele de organizare dar mai ales cele ce reglementeaza activitatea unui fotoreporter.
   Citit si regulile de acordare a acreditarilor.
   1. AJF Ilfov, ca organizator al competitiilor de L4 si L5 in Ilfov, nu are un sistem de acreditare. Nici nu a delegat aceasta activitate cluburilor gazda, cele care organizeaza partidele de L4 si L5 in Ilfov.
   Drept pentru care orice fotoreporter care poseda o legitimatie emisa de o Institutie media poate sa faca fotografii in incinta terenului. Nu de oriunde, bineinteles.
   Pentru a lamuri acest aspect, am sa detaliez putin.
   Locul de unde fotoreporterul poate sa faca fotografii este in spatele oricarei porti, in spatele liniei fotografului (da, chiar asa se numeste), iar unde aceasta nu exista, fotograful trebuie sa stea cat mai aproape de gardul imprejmuitor, fara a obstructiona jocul.
   Mai poate sa stea pe lateralele careului mare de 16m, in spatele panourilor de reclama.
   2. Fotoreporterul nu trebuie sa prezinte delegatie din partea Institutiei media pe care o reprezinta. Acestuia ii este de ajuns sa prezinte legitimatia in cazul in care aceasta i-a fost solicitata de vreun oficial.
   Ceava, ceva se stie prin targ. Delegatie iti trebuie in cazul in care FILMEZI partida de fotbal!!! Cameramanul este obligat sa prezinte aceasta delegatie catre oficiali inainte de inceperea meciului, de preferat inainte de sedinta tehnica premargatoare acestuia.
   Fotoreporterul este diferit de Cameraman!!!
   3. Daca nu iti plac materialele pe care le scriu…traim intr-o tara libera, deci poti face altceva cu timpul petrecut pe IlfovSport.
   4. Nu ai de unde sa stii care este expertiza mea 🙂

   Iti raspund… cu tot respectul!

 3. [Nume editat] spune:

  [comentariu editat]
  Stimate Spectator încep prin a te ruga sa ți prezinți numele,nu sa te dai drept”spectator”.arbitrajul bun și dacă ar fi fost nu s ar fi ajuns la un astfel de articol scris chiar de mine.
  Și pentru “Dl RADU” care nu este nimeni altul decât centralul partidei avem un material interesant de prezentat rugându l insistent sa fie bărbat și și sa nu se mai ascundă sub anumite pseudonime.CITIND regulamentul din nou,nu ca nu la s fi stăpânit mai bine ca dvs…constat cu seninătate ca era mai bine sa stați in banca[jos,nu in picioare] ca vorbiți numai vorbe care valoreaza cât prestanța dvs…adică =0.
  “Cel mult câte un fotoreporter de la fiecare organ de presă,pe baza unor legitimaţii speciale şi a vestelor puse la dispoziţie de clubul organizator (obligatoriu în Liga I,a 2-a şi a 3-a). Aceştia se vor aşeza în spatele liniilor de poartă, respectiv a panourilor publicitare, respectând linia fotografilor, pe toată durata desfăşurării jocului. Fotografii îşi pot schimba locul la cealaltă poartă numai la pauza dintre reprize”,paragraf din ROAF.DVS cunoasteti acest paragraf?Ma îndoiesc temeinic ca erați posesorul legal al acestui paragraf.Jocul dvs a fost la liga 3,2,1?DL arbitru Deaconu Laurențiu ne am informat despre activitatea Dvs in fotbalul ilfovean constatand cu o nonșalantă demnă de neinvidiat ca sunteți un arbitru asistent mediu,nu arbitru cum ați figurat la acest joc.Pai va rog frumos sa scuzați,dar nu aveați cum sa cunoasteti regulamentul dacă ați activat doar arbitru asistent.Sunteti un purtător ilegal de fluier și un necunoscător fin al acestui ROAF care este din 2018.In consecință chiar punem sub semnul întrebării participarea activa in fotbalul ilfovean.Si nu m-a opresc…
  Dam search pe google Deaconu Laurențiu și apare arbitru futsal liga 1.apreciem…,dar pana la proba contrarie!Dar a venit foarte repede și cu microbuzul care am venim la Măgurele n groapa sa va urmăresc evoluția rudimentara.Apare in dreptul Dvs ca ați arbitrat ceva jocuri la Campionutul Național de juniori A și B.de apreciat,dar consultând ne cu cunoscători fini ai acestui fenomen aflam ca Dvs activând ca arbitru asistent la jocurile liga 4,5 și juniori republicani nu aveați ce caută ca arbitru futsal.DE CE figurați acolo?ne m-a interasat✌️Aflam ca aveți o legătura de rudenie cu primarul din com. Berceni unde conincindenta iese la iveală ,acolo jucându se finale de cupa României și meciuri între echipele de juniori ale județului Ilfov cu alte județ.Intamplator?DELOC.Aflam ca Dvs ați fost un arbitru asistent care nu excela la nici un capitol.Ati făcut și pauza după care ați venit cu forte proaspete și fiind supraevaluat la cam cel mai bun centras.Pai firește ca la butoane era Dl Primar.Nu înțeleg cum Comisia Centrală a Arbitrilor a putut sa va înregimenteze ca arbitru fiindcă nu erați eligibil nici statului Dvs ,dar mai cu seama nici valori.Semne mari de întrebare am și asupra corectitudini cum ați fost propus și de către cine la forul fotbalistic superior.Dar asta e o alta discuție și vom contacta forul ilfovean.In consecință DL DEACONU LAURENȚIU valoarea Dvs este nu este f slaba,ci execrabila.Imi pare rău ca o spun dar o nesimțire și grandomanie mai mare ca a Dvs nu am văzut.Va las tema pentru acasă:ROAF,Legile jocului și trecerea pe la o clinica privată pt un control preventiv asupra tulburărilor Dvs.

 4. Suporter al sportului spune:

  Inteleg ca aici a fost ingradita libertatea presei, iar autorul articolului s a simtit lezat, insa ar fi trebuit sa elaboreze doua articole diferite: 1.unul despre acest meci si prestatia arbitrului daca prezenta interes, din ce se deduce, nu au fost probleme din acest punct de vedere, singurul aspect a fost legat de acest exces de zel, asupra unei reguli, care poate este reala, insa sub nicio forma nu este aplicabila la acest nivel, iar un arbitru ar trebui sa dea dovada de clementa.
  2. Un articol despre acest arbitru, daca considera ca ar putea prezenta interes, desi cel mai probabil ar fi mai interesant pe un site de cancan, nu pe unul legat de sport. Pana la urma urmei la acest nivel poate arbitra aproape oricine, cam pe la toate judetele exista lipsa de doritori, ce i drept ar fi de preferat tineri cu perspective, nu arbitrii trecuti de prima tinerete, insa daca o fac cu pasiune si incearca sa fie corecti, nu vad nicio problema.
  Cu siguranta arbitrul de aia a ajuns la aceasta varsta si inca este la acest nivel amator, iar legat de autor, ar trebui sa prezinte intr un mod obiectiv lucrurile, nu sa faca un atac la persoana doar pentru ca s a simtit el jignit, poate prin comunicare s ar fi rezolvat aceasta problema intr un mod elegant, din pacate ambii indivizi au dat dovada de lipsa de educatie si aplicare a regulamentelor si a normelor de conduita (arbitrul cand l a dat afara, apoi jurnalostul prin articolul sau). Bine ca nu ati fost ambii pe teren, meritati rosu direct , fara doar si poate.
  Axati-va pe sport in viitor, daca greseste arbitrul, taxati-l dar fara jigniri, iar fair playul trebuie sa primeze.

  • Cristian M. spune:

   Ma bucur ca intelegeti anumite aspecte…
   Daca dvs vi se pare in regula ca in min 28, din senin, arbitrul sa elimine un fotoreporter fara niciun motiv intemeiat…atunci este ok 🙂
   Am fost prezent la meciul respectiv si va spun ca nu a fost un meci fara probleme.
   Nu ati auzit acuzele gazdelor la deciziile arbitrului…
   Un meci fara probleme nu este oprit pe motiv ca cei 5 spectatori prezenti il aduc aminte de origini arbitrului.
   Si altele. Dar, repet, nu suntem in masura sa analizam prestatia unui arbitru. Pentru asta sunt observatori.

   Nu vrem sa taxam pe nimeni. Altul este scopul publicatiei…
   Cred totusi ca am prezentat un abuz, de nedorit pe terenulrile de sport.
   In acest fel, cu siguranta, AJF Ilfov va sti pe viitor sa-i informeze pe arbitrii cu privire la persoanele care au dreptul sa intre pe teren si la alte elemente de organizare a meciurilor de fotbal la nivel judetean.

 5. Deaconu Laurentiu spune:

  Buna ziua tuturor,

  Incep prin a multumi celor care au apreciat prestatia mea din jocul descris de „autor”,spun „autor” caci asa il voi numi pana la final. Reporter nu e,are prea multe greseli de exprimare(vezi cratima de la „nu m-a opresc. Ce gluma buna de scriitor …) si da dovada de o stima prea mare de sine ca sa poata fi numit asa.
  Apropo de Roaf,e bine ca ai aflat „autorule”prescurtarea aceasta,sunt sigur ca te-ar chinui enorm intrebarea simpla : De la ce vine aceasta prescurtare?
  Sa elucidez misterul vis-a-vis de dreptul de a fi prezent pe terenul de joc si in incinta terenului de joc, e destul de simplu. Vor avea acces in zonele mentionate doar persoanele mentionate in Raportul Arbitrului(documentul oficial care este completat de catre arbitru cu privire la toate evenimentele petrecute la orice meci de fotbal).
  Atacul la persoana,mojic de altfel da dovada de o frustrare si o lipsa crasa de educatie. Sa asociezi activitatea mea pe care o consider in hobby cu functia publica pe care o ocupa nasul meu e un alt semn puternic de frustrare.
  Eu sunt arbitru(nu central,nu exista acest termen in Legile Jocului amintite de „autor”) de cand am hotarat sa fac aceasta activitate doar de placere din toamna anului 2017 cand am revenit la aceasta activitate,luand aceasta decizie nemaiavand varsta care sa imi dea dreptul sa acced in esaloanele superioare. Insa calitatea de arbitru de nivelul judetea nu poate fi contestata de nimeni dovada stand toate meciurile arbitrate de mine in acesti ultimi doi ani(se poate verifica,am cel mai mare numar de jocuri fluierate dintre toti arbitrii din lotul judetean). Totusi am avut norocul sa fiu eligibil pentru participarea la cursul organizat de CCA-departamentul futsal care a avut ca scop largirea lotului national de arbitri de futsal. In urma participarii la acest curs la care s-au tinut seminarii,teste fizice si teoretice am fost integrat in lotul mai sus mentionat. Cam atat despre hobby-uri.
  O sa iti spun „autorule”si cu ce ma ocup in viata privata, sunt mecanic de locomotiva la S.C. Metrorex S.A. Port la fiecare doua minute din orele de serviciu pe care le prestez responsabilitatea si grija vietii a doua mii de oameni,ceea ce ma obliga sa fac controale psiholigice periodice( pentru linistea ta „autorule” si spre deosebire de tine am avize psihlogice cu mentiunea „apt” periodic obtinute conform reglementarilor in vigoare in ultimii 11ani).
  Din pacate,cu oameni care isi manifesta ura si frustrarile in modul in care ai facut-o tu,”autorule”,in acest articol, cu siguranta nu vom reusi sa ajungem la nivelul pe care il trambiteaza aproape mecanic o natie intreaga in ultimii ani. Nu,nu vom avea o tara ca afara! Nu cu oameni ca tine,”autorule”.
  Pentru ceilalti participanti la miscarea sportiva din Ilfov nu am decat sa va transmit ca va respect pe toti si va doresc mult succes in tot ce intreprindeti. Ne vedem la terenurile de joc pentru a ne manifesta pasiunea pentru sport.

  • Cristian M. spune:

   Stimabile,
   Stii zicala „Daca taceai, filozof ramaneai!”?

   Sunt multe inadvertente in ceea ce prestezi si in ceea ce scrii…

   In primul rand, dai dovada ca ROAF ul este o carte cu povesti pentru Domnia ta!
   Am explicat mai sus despre ce este vorba in ceea ce priveste activitatea unui fotoreporter in terenul de joc.

   Ca sa facem un dialog la distanta, spre informarea publicului, am sa-ti adresez cateva intrebari, scurte si la obiect:
   1. Am fost prezent in teren cu 5 minute inainte de inceperea partidei. De ce ai reactionat abia in minutul 28?
   2. De ce mi te-ai adresat cu „Nu ai acreditare. Paraseste terenul de joc!”
   De unde stiai ca nu am acreditare? Sau in min 28 ti se spune in casca cine are si cine nu are acreditare?
   3. Cunosti sistemul de acreditare de la AJF Ilfov? Spre informare, partida dintre CS Magurele si CS Glina a fost organizata de AJF Ilfov. Asta in caz ca nu stiai…
   4. Este adevarat ca ti-am prezentat legitimatia de serviciu?

   Iar ca sa iti dai seama macar putin de educatia mea (mai ales de cei 7 ani de acasa) am sa-ti spun urmatoarele:
   Rezolvarea acestei siituatii cu tam-tam, din care ieseai sifonat maxim, era sa sun la 112 si sa spun ca imi ingradesti dreptul de a-mi exercita meseria! Da, ai sa razi, dar am acest drept, iar cei de la 112 iti puteau comunica oficial acest drept!
   Prectic, refuzam sa parasesc terenul de joc! Era dreptul meu sa fiu acolo, intelegi?
   Cum am procedat?
   Ti-am arata legitimatia de serviciu, te-am intrebat care este regula care imi interzice prezenta pe terenul de joc si, vazand ca practic nu am cu cine discuta(poate ar trebui sa exersezi in oglinda privirile minunate, ai sa-mi dai dreptate) …am parasit terenul de joc. Spuneai ceva despre educatie?…

   Da, ti-am dat satisfactie, sau cum s-ar spune…te-am lasat in…boii tai!…
   Si stii de ce? Pentru ca imi pasa de oamenii implicati in fotbalul mic si in sport in general. Sunt povesti despre acesti oameni pe care le poti citi in IlfovSport sau Revista 100% Sport Romania.

   In ceea ce priveste gradul de rudenie cu nu stiu ce primar…nu am Prietene nicio treaba cu acest aspect. Nu te cunosc, nu iti stiu rudele si nici nu ma intereseaza aspectul.
   Dupa cum ai sa observi comentariul respectiv a fost moderat…

   Iti respect decizia de a te intoarce alaturi de fenomen!
   Da, chiar ti-o spun sincer! Si iti spun asta ca pasionat. Proiectele de jurnalism sportiv pe care le conduc le fac din pasiune pentru sport!
   Stiu, e loc de mai bine si incerc sa fac totul corect si cat mai bine.
   La fel poate ar trebui sa faci si tu! Cu eliminarea mea din teren ai dat dovada in primul rand ca nu cunosti regulamentele! Si de alte lucruri in secundar…

   Cat despre gramatica… recunosc, nu sunt perfect, pot sa gresesc uneori. Insa ai grija ca iar o dai cu bata in balta…
   Faci corectura pe un text care nu-mi apartine si te lansezi intr-un subiect pe care nu-l detii… 🙂

   Despre jobul tau…numai de bine. Felicitari!
   Dar inca odata, repeta gestica din teren in fata unei oglinzi. Ai sa vezi ca te va ajuta pe viitor. Asta daca iti pasa…

   Mie imi pasa, nu ma mai plimb cu metroul o perioada! 🙂
   Zambeste, maine va fi o noua zi!…

 6. Deaconu Laurentiu spune:

  Dialogul de la distanta se va incheia aici din punctul meu de vedere.
  Sunt amuzante acuzele tale ca nu cunosc regulamentul.
  Fa-ti timp si descarca legile jocului de pe frf-cca.ro si citeste cu atentie legea 5 Arbitrul. Sunt paragrafe interesante acolo… pentru inceput iti spun doar unul, pe restul le descoperi tu daca o sa fii curios. „Orice joc de fotbal se joaca sub autoritatea unui arbitru”.
  Ma vad nevoit sa-ti corectez afirmatia cum ca Ajf ar fi organizatorul jocului. In realitate jocurile sunt organizate de echipa gazda atunci cand jocul este dintr-un campionat care se disputa dupa sistem tur-retur si de aceea am discutat cu capitanul echipei gazda (conform legilor jocului capitanul este persoana cu care arbitrul comunica in astfel de situatii cand autoritatea arbitrului nu este respectata).
  Tot legea 5 te va lamuri si vis-a-vis de eventuala plangere la politie. La finalul ei este un paragraf care incepe cam asa. „Arbitrul nu poate fi facut responsabil pentru…”. Inca o data, daca vei descarca si vei citi, te vei dumiri ca eu chiar stiu legile jocului. Asta inseamna sa ai pasiune pentru ceea ce faci, nefiind angrenat in duel direct cu nimeni si facand doar pentru mine aceasta activitate.
  Bafta tuturor

 7. Cristian M. spune:

  Stimabile,
  Ti-am dat cateva idei despre organizare unui joc spre cultura ta generala.

  Mai completez cu urmatoarea remarca – Niciun regulament din lume nu spune ca arbitrul este Dumnezeu!
  Din pacate am intalnit cateva personaje care se cred Dumnezeu pe teren! Iar tu, esti una dintre ele…

  AJF ul da spre organizare jocul respectiv catre echipa gazda, corect! Insa nici echipa gazda nu are vreun sistem de acreditare! Deci…cade ceea ce spui.

  In plus de asta, nimeni pe lumea asta nu iti da dreptul sa-i dictezi capitanului de la gazde „Ai 3 minute sa-l dai afara sau iti dau meci pierdut!”
  Repet – Nu esti Dumnezeu!
  Ba mai mult, chiar nu intelegi ca ai incalcat regulamentele in repetate randuri?
  Patetic in cazul in care nu iti dai seama de asta!

  Acum sincer, cand naiba ai visat ca nu am acreditare?
  Si cum naiba te-ai trezit in minutul 28?
  Asa-i ca-ti da cu virgula?…

  De curiozitate, ai vorbit cu cei de la CCA a AJF despre acest subiect?
  Emite AJF sau clubul gazda vreo acreditare la L4 sau L5 si nu stim noi?

  Hai sa-ti dau un exemplu, poate asa intelegi…
  Un politist iti da amenda ca asa vrea el? Sau iti da amenda pentru ca ai incalcat o regula? Iti spune politistul ce regula ai incalcat? DA, iti spune!

  sau

  Un politist cand te opreste iti da amenda pentru ca nu ai permis? Sau intai iti solicita sa ii prezinti permisul, pentru ca mai apoi, daca nu detii permis…te arde?

  Banuiesc si sper ca simti diferenta si asemanarile cu faptele tale de vitejie 🙂

  Sfat – mai consuta si alte persoane pentru care arbitrajul si regulamentele de organizare nu sunt doar mobila in dulap…